Görgü tanıkları konuştu: Malatya'da çöken bina hakkında korkunç iddia

Görgü tanıkları konuştu: Malatya'da çöken bina hakkında korkunç iddia
Güncelleme:

Malatya'da 2 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu öğrenilirken arama kurtarma çalışmaları devam ederken görgü tanıklarından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Malatya'nın Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi.

Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu öğrenilirken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk gelen bilgilere göre, içerisinde 20 kişinin olduğu tahmin edilen binadan 11 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

 "TADİLAT VARDI" İDDİASI
Öte yandan, bazı vatandaşlar 40 yıllık olduğu belirtilen binadaki iş yerleri ile üst katındaki kahvehanede bulunan kolonların iş yerlerinin genişletilmesi amacıyla kesildiğini öne sürdü. Malatya Valisi Aydın Baruş, iddialar ile ilgili olarak konuşmanın erken olduğunu belirterek, "Daha önceki depremlerde bu binamızda hasar oluşması söz konusu değil. Deprem nedeniyle risk taşıdığına ilişkin bilgi yok. Ancak bina içerisinde herhangi bir müdahale olup olmadığını bilmiyoruz, bunu da araştırıyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'DAN AÇIKLAMA
İddialarla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunan Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Dükkanlarda tadilat yapıldığına dair resmi bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

Etiketler iddia Malatya bina