Grip dediler, sıtma çıktı

Grip dediler, sıtma çıktı

Sıtmaya yakalandı grip teşhisi konuldu...

THY kabin amiri Selda Durmaz, Nijerya uçuşunda sivrisinek ısırması sonucu sıtmaya yakalandı. İstanbul’a dönen Durmaz’a ilk gittiği hastanede iki kez grip teşhisi konularak eve gönderildi

Türk Hava Yolları Kabin Amiri Selda Durmaz, Nijerya’nın başkenti Lagos’ta sivrisinek ısırması sonucu sıtma virüsüne yakalandı. Hayati tehlikeyi atlatan ve tedavisi devam eden Durmaz’ın hastaneden iki defa grip teşhisiyle eve gönderildiği, THY sağlık birimlerinin devreye girmesi ile doğru teşhisin konulduğu öğrenildi.  

Selda Durmaz, Lagos uçuşu sonrasında yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Grip teşhisi konulan genç kabin amirinin, sıtma olduğu ve virüsün vücuduna yayıldığı ortaya çıktı.Bahçelievler’de özel bir hastanede tedavi altına alınan Durmaz’ın kanı değiştirildi. Bir süre yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Durmaz’ın arkadaşları bu süreçte seferber oldu ve sosyal medya aracılığıyla sürekli kan aradılar. Halen doktor kontrolünde tutulan Selda Durmaz’ın, tüm bu çabalar ve tedavi sonucunda hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.