Güneş açtı, havalar ısındı diye sevinmeyin ! Yağışlar geri dönüyor...

Güneş açtı, havalar ısındı diye sevinmeyin ! Yağışlar geri dönüyor...
Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta yurdu etkileyen yağmurlu hava dalgası yavaş yavaş yurdu terk ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yeni yağışlı hava dalgası yolda.

Bahar Türkiye’ye yağışlarla geldi. Geçtiğimiz hafta birçok ilde sele ve su baskınlarına neden olan yağışlar geride kalırken Meteoroloji’nin son dakika tahminlerine göre yeni haftanın ortalarına doğru bir yağışlı hava dalgası daha geliyor.

YAĞIŞLAR MOLA VERDİ AMA…

Hafta sonu etkisini azaltacak yağışlar yeni haftayla beraber tekrar başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya’nın batı kıyıları, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Tahminlere göre ülkemizin iç ve güneybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.