Habiplerde Kavga

Habiplerde Kavga

Sultangazi'de, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada, silahlar konuştu. Olayda, 2 kişi yaralandı, 2 dükkan yakıldı.

- Sultangazi'de, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada, silahlar konuştu. Olayda, 2 kişi yaralandı, 2 dükkan yakıldı.

Edinilen bilgilere göre, önceki gün Sultangazi'nin Habipler Mahallesi A1 Caddesi'nde çıkan kavgada bir kişi yaralandı. Aralarında husumet bulunan iki grup bugün bir kez daha karşı karşıya gelince silahlar konuştu. Aynı noktada meydana gelen olayda iki grup kavgaya tutuştu. Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada iki kişi yaralandı. İki arkadaşlarının silahla yaralanması üzerine çılgına dönen öfkeli grup, dernekte toplanarak karşı tarafın üzerine gitti ve karşı tarafın işyerleri ile araçlarını yaktı.

Mahallelilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Sultangazi karakol ekipleri, kavgayı ayırmakta yetersiz kaldı. Grupların kalabalık ve silahlı olması üzerine destek isteyen karakol ekiplerine çok sayıda çevik kuvvet ve asayişten sivil polis takviyesi gönderildi. Polislerin müdahalesi ile kavga güçlükle sonlandırılırken ateşe verilen iş yerleri polisin olay yerine çağırdığı itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kavga sırasında ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar çevrede bulunan birçok araca isabet etti. Kavgada, 2 işyeri yakıldı, 1 işyerinin camları kırıldı. Bir araç yakıldı, iki araç hasar gördü.

Olayın ardından iki grubun tekrar karşı karşıya gelme ihtimaline karşı karakol ekipleri, mahalle başlarında ve sokak aralarında nöbet tuttu. Çevik kuvvet polisleri ve asayiş ekipleri uzun namlulu silahlarla çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kavganın taraflarından Yasin Çelik isimli vatandaş, ikindi vakti bir kişinin uzun namlulu silahla derneğin önüne geldiğini belirterek şunları söyledi: "Gençler onu görünce dışarıya çıktı. O da durakların olduğu tarafa gitti. Ardından gittiğimizde bizi taramaya başladılar. İki arkadaşımız yaralandı. Araçlarımız kurşunlandı. Bunlar mahallenin gençleri ama kendilerine çete diyorlar. Durakların orayı almışlar. Kimse geçemiyor.’’