Halep'ten kaçanlar sınırdaki kampta

Halep'ten kaçanlar sınırdaki kampta

Halep'ten kaçan siviller Atme bölgesinde kurulan kamplara yerleştiriliyor.

Suriye’nin Halep kentinden İdlib ve Türkiye’ye doğru kaçmaya devam eden Suriyeli siviller sınırın Suriye tarafında bulunan Atme bölgesindeki kamplara yerleştiriliyor. Bölgedeki kaynaklar Suriyeli sivillerin Türkiye sınırına yakın kamplara yerleştirilmesinin nedenini rejime ait savaş uçaklarının kamplara yönelik olası saldırısını önlemek için olduğunu söyledi.

Milliyet'ten Ünal Çam'ın haberine göre; Kamplar Türkiye’nin sınıra konuşlandırdığı füze sistemlerinin menzili içinde kalması Suriye uçaklarının bölgeye yaklaşmasını engelleyecek. Doğu Halep’te bulunan sivil halkın güvenli bölgelere geçişi için başlatılan ateşkeste 7 bin Suriyeli konvoylarla İdlib’e getirilirken bu sayının kendi imkânları ile Halep’i terk edenlerle birlikte yaklaşık 20 bini bulduğu öğrenildi. İdlib’e gelen Suriyeliler ilk olarak Atme bölgesinde bulunan çadırkentlerdeki boş çadırlara yerleştiriliyor.

İlaç sıkıntısı
Türkiye’nin 7 bölgesinden Halep’ten kaçan siviller için toplanan yardımlar İdlip’e ulaşırken bölgede halen ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığı öğrenildi. Tedavisi İdlib’de gerçekleştirilecek durumda olan hastaların dışında ağır yaralı olan Suriyeliler her gün sınır hattını geçen ambulanslarla Hatay’a taşınıyor.

Halep’e destek için dev miting
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden Reyhanlı’ya gelen vatandaşlar Halep’e destek mitingi gerçekleştirdi. Mitingde Halep’te yaşananlar protesto edilirken Halep halkının destek sloganları atıldı. Vatandaşların yanı sıra sınır kapısına gelen yüzlerce yardım TIR’ı Suriye’ye giriş için sıra bekliyor.

Mobil benzin istasyonları
Bölgede bulunan muhaliflerin kullandığı araba ve motorların yakıt ihtiyacı yol kenarlarında bidonlarla benzin dağıtan yerlerce karşılanıyor. Halep ya da diğer cephe hattına gidecek olan guruplar akaryakıt ihtiyaçlarını yol kenarlarında kurulan bu mobil istasyonlardan sağlıyor.

Milliyet