Hareketli plakaya polis takibi !

Hareketli plakaya polis takibi !

İstanbul'da polisin gözüne takılan araçtaki düzenek herkesi şaşırttı.

İstanbul'da otomobilinin plakasına uzaktan kumanda ile hareketli bir düzenek takarak köprü ve otoyollardan para ödemeden geçen sürücü, kontrol yapan polis ekiplerine yakalandı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler tarafından yakalanan sürücünün aracı trafikten men edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, Bakırköy Florya Caddesi'nde yaptıkları trafik uygulamasında, ön plakası şüpheli duran bir aracı çevirdi.

56a8d54ac03c0e49041edbfe.jpg

Yapılan kontrollerde otomobilin plakasının bulunduğu bölüme hareketli bir düzenek konulduğu, bu düzeneğin uzaktan kumandayla yönetildiği tespit edildi.

KUMANDALI DÜZENEK

Trafik polisleri bu uzaktan kumandanın tuşuna bastıklarında aracın plakasının tamponun içinde kaybolduğunu gördü. Uzaktan kumandadaki başka bir tuşa basıldığında ise plakanın eski yerine geldiği tespit edildi. Sürücünün bu düzenek sayesinde boğaz köprüleri ile otoyollardan bedava geçmeyi, EDS cezalarından da kurtulmayı amaçladığı öğrenildi.

56a8d4dac03c0e49041edbf4.jpg

ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Bu gelişme üzerine aracın şoförü hakkında yasal işlem başlatılırken, otomobil, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. Maddesinde geçen, "Tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak" maddesine istinaden trafikten men edildi. Sürücü ise hakkında yasal işlemlerin tamamlanması için polismerkezine teslim edildi.