Hollanda'da harekete geçtiler !

Hollanda'da harekete geçtiler !

Hollanda'da Türk Konsolosluğu, Türk vatandaşlarına çok ilginç bir e-posta attı.

Rotterdam'daki Türk Konsolosluğu, Hollanda'da yaşayan vatandaşlara gönderdiği mektupta, Erdoğan'a hakaret edenleri bildirmelerini istiyor

Hollanda’da Erdoğan’a hakaret edenleri bildirmeleri istendi

Hollanda’nın ünlü gazetelerinden Volkskrant’da yer alan habere göre, Hollandalı politikacılar, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına gelen elektronik posta sarsıldı.

Rotterdam’daki Türk Konsolosluğu’ndan Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarına gönderilen elektronik mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edenlerin konsolosluğa bildirilmesi istendi.

Hollanda basınında geniş yer bulan habere göre, bahsi geçen elektronik posta, Türk şirketlerinde çalışan kişilere gönderildi.

Türk çalışanlar kendilerine ulaşan mektuba protestoyla yanıt verirken, konsolosluktan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türk vatandaşlarına gönderilen elektronik postada aşağıdaki ifadeler yer aldı:

“Sayın Yetkili,

E-posta, posta veya sosyal medya hesapları yoluyla;

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türkiye’ye veya genel olarak Türk toplumuna yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü, nefret ve hakaret içeren ifadeler kullanan kişilerden, Sivil Toplum Kuruluşunuzun çalışanlarının, üyelerinin ve yakınlarının ya da çevrenizde bulunan vatandaşlarımızın sosyal medya adreslerine (facebook, twitter gibi ) veya Sivil Toplum Kuruluşunuzun kurumsal posta ya da e-mail adresinlerine bu yönde mesajlar ulaşmış ise,

Sözkonusu mesajların kimlerden geldiği, gönderenlerin isimleri ve yazdıkları ifadeler tespit edilip e-posta yoluyla Rotterdam Başkonsolosluğumuza, yarın (21.04.2016 Perşembe mesai bitimine kadar) gönderilmesini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,
T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu

Bu e-posta mesajı ve ekinde bulunabilecek dosyalar yalnız mesajın alıcı hanesinde kayıtlı kullanıcı(lar) içindir. Mesajın alıcısı değilseniz, lütfen hemen göndericiyi uyarınız. Mesajı dağıtmayınız, kopyalamayınız, içeriğini açıklamayınız; çıktı almaksızın siliniz. Bu mesajda kayıtlı görüş ve düşünceler hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına atfedilemeyeceği gibi, Bakanlık bakımından bağlayıcı değildir. Virüs ve kötü amaçlı yazılımların bu mesajda yerleşmesinin engellenmesi amacıyla gerekli tüm önlemler alınmış olsa da, bu mesajin sisteminizde yaratabilecegi kayıp ve zararlardan dolayı Bakanlık hukuken sorumluluk kabul etmez. ”