İstanbul'da ev sahiplerine ''kaçak göçmen'' cezası!

Güncelleme:

İstanbul'da kaçak göçmenlere yönelik denetimlerde, 95 kişi yakalandı. Kaçak göçmenlere ev kiralayanlara ise 244 bin 530 TL para cezası uygulandı.

Evlerde insani yaşam koşullarının olmadığı, tuvalet, banyo ve mutfağın sağlıksız durumda olduğu dikkat çekti. Odaların daha fazla insanı barındırmak için koğuş haline getirildiği de görüldü. Ev sahibi, emlakçı ve aracıların aralarında olduğu 10 şüphelinin, kaçak göçmenlerin barınmalarını sağlayarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılarak, evlerde barındırılan her bir kaçak göçmen için 2 bin 574 TL olmak üzere, toplamda 244 bin 530 TL idari para cezası uygulandı. Kaçak göçmenlerin bulunduğu 14 adres mühürlendi. Yakalanan 95 kaçak göçmen hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. 

SAHTE PASAPORT DÜZENLEYEN 6 İRAN UYRUKLU ŞÜPHELİ YAKALANDI 

Beyoğlu'nda sahte pasaport düzenlendiği belirlenen adrese 18 Aralık'ta operasyon yapan polis, 6 İran uyruklu şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinden 6 adet pasaport ele geçirildi. Yapılan incelemelerde 2 pasaportun sahte olduğu, 1 pasaportun üzerinde sahte giriş-çıkış damgaları olduğu, 3 pasaportun ise geçerliliğini yitirdiği tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 3'ü hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan adli işlem başlatıldı. Şüpheli 6 kişi sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine teslim edildi.

DHA