İstanbul'da film gibi dolandırıcılık

İstanbul'da film gibi dolandırıcılık
Güncelleme:

İstanbul'da bir kişi, kuyumcuyu arayarak 80 bin TL değerinde altınları oğlunun almaya geleceğini ve ücretini de kuyumcunun banka hesabını aktardığını söyledi. Hesabında parayı gören kuyumcu altınları dükkana gelen kişiye teslim etti. Hesabındaki para bloke olan kuyumcu, dükkanına gelen kişinin taksici olduğunu öğrendi. Şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Sancaktepe'de kuyumcu dükkanı sahibi S.P. isimli şahıs, kendisini telefonla arayan bir kişinin seksen bin lira tutarında altın almak istediğini, altınları almaya oğlunun geleceğini söyleyerek ödeme tutarını ise kuyumcunun banka hesabına aktardığını söyledi. Paranın hesabına yatırıldığını gören kuyumcu S.P. ise 28 adet Cumhuriyet altını ile 1 adet yarım altını dolandırıcı şahsın 'oğlum' diye tanıttığı kişiye teslim etti. Satışın gerçekleşmesi sonrası bankaya giderek hesabına yatırılan parayı çekmek isteyen kuyumcu paraya bloke konulduğunu görünce hayatının şokunu yaşadı. Dolandırıldığını anlayan S.P. durumu polis ekiplerine bildirdi.

OĞLU DEĞİL TAKSİ ŞOFÖRÜ ÇIKTI

Polis ekiplerinin başlattığı çalışmalar neticesinde dolandırıcı şahsın kuyumcudan altınları almaya gönderdiği kişinin taksi şoförü olduğunu belirledi ve yapılan çalışmalar sonucunda taksici gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan taksi şoförü ise, kendisini telefonla arayan bir şahsın Fatih ilçesine gitmek istediğini ve Sancaktepe ilçesindeki kuyumcuda altınlarının olduğunu, gelirken onları da alıp gelmesini istediğini belirtti. Taksi şoförü de altınları belirtilen adresten alarak şüpheliye teslim ettikten sonra taksi ücretini alarak olay yerinden ayrıldığını iddia etti.

TAKSİCİDEN ALTINLARI ALIP HIZLA UZAKLAŞTI

Taksicinin ifadeleri doğrultusunda çalışmalara devam eden polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde altınları taksi şoföründen alan şahsın buluşma noktasına aracıyla geldiği ancak altınları teslim aldıktan sonra yaya olarak uzaklaştığı tespit etti. Araç plakası üzerinden yapılan sorgulamada bir siteden çıktığı belirlenen aracın daha önce dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan E.Ç. isimli şahsın eşine ait olduğu ortaya çıktı.
Çalışmaların devamında geçtiğimiz cuma günü E.Ç. ile kimliği tespit edilen diğer şüpheli M.Ç. isimli şahıslar evlerine yapılan eş zamanlı operasyonla kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan şüpheliler “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan mahkemeye sevk edildi.

PARA VE ALTINLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar neticesinde 9 adet farklı numaralara ait sim kart, 8 adet cep telefonu, 18 adet Cumhuriyet altını, 5 adet çeyrek altın, 69 bin 150 lira ve 13 bin 606 dolar ele geçirildi.

İHA