İstanbullular dikkat!: Beklenen kar yağışı başladı

İstanbullular dikkat!: Beklenen kar yağışı başladı
Güncelleme:

Soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi esir aldI. Meteoroloji hava sıcaklıkları 6 ila 12 derece azalacak diya uyarırken, İstanbul Valiliği de "kar yağışı geliyor" dedi. Ancak yarın beklenen kar yağışı bugünden başladı.

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar, kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurt genelinde 6 ila 12 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bugünden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak 6 ila 12 derece düşecek.

Sıcaklıkların hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi, perşembe gününden itibaren İstanbul'da kar beklendiğini duyurdu.

 İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN KAR AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi'nin değerlendirmelerine göre; kentte yağmur şeklinde başlayacak yağışın, sıcaklık düşüşüyle karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Valilik açıklamasında, bölge genelinde halen mevsim normallerinde olan hava sıcaklıklarının yarından itibaren Trakya'dan başlayarak bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 12) azalacağı, hafta sonuna kadar bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

YARIN BEKLENEN KAR BUGÜN BAŞLADI

İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağışı başladı. Silivri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ederken, Büyükçekmece ve Çekmeköy'de de tipi şeklinde kar yağışı sürüyor. İstanbul'da dün gece başlayan kuvvetli rüzgar etkisini sürdürürken, bazı bölgelerde kar yağışı şiddetini arttırdı. Silivri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ederken, Büyükçekmece ve Çekmeköy'de zaman zaman tipi şeklinde kar yağışı görülüyor.

 SOĞUK HAVA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YURDU TERK EDECEK

Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava, Marmara Bölgesi'nden başlayarak iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın gelecek hafta başından itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini