İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif'i Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif'i Anma Günü

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, “Dava adamı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” paneli düzenlendi

ÜSKÜP (AA) – İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü kapsamında, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, “Dava adamı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu panel düzenlendi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği ile Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi işbirliğinde düzenlenen panele, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa ve Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicudin Şehabi katıldı.

Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği panel, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şölendil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli şair ile İstiklal Marşı sözlerinin yazarı Mehmet Akif Ersoy'u anmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, "Mehmet Akif Ersoy, hem eserleri hem de insanlık için miras bıraktığı güzel düşünce ve duygularla hatırlanacaktır" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı da İstiklal Marşı'nın, Türk milleti ve askerine zor dönemlerinde umut vermek için kaleme alındığını anımsatarak, "İstiklal Marşı, kendi döneminde önem arz ettiği kadar bugünde aynı değeri taşımaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Paneli yöneten Kalkandelen Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Baki ise Mehmet Akif Ersoy'u, Üsküp'te anmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, yeni şairlerin yetişmesi temennisinde bulundu.