Kadın sürücülere öneriler

Kadın sürücülere öneriler

Panik yapmamak ve öz güven kazanmak istiyorsanız bu önerilere bir göz atın.

Kural ihlalleri, gereksiz korna çalmalar ve diğer sürücülerin öfkeli bakışları kadın sürücülerin trafikte panik yapmasına yol açabiliyor. Psikoterapist ve Psikolojik Danışman Feyzullah Alpman, bu panik durumunu atlatmak, daha soğukkanlı olmak ve öz güven kazanmak için bayan sürücülere önerilerde bulundu.

Yakın mesafeden takip, uzun farların açık olması, aniden sinyalsiz şerit değiştirmeler, anlamsız tıkanan yollar, acil olan bir işe yetişememe, yol çalışmaları, emniyet şeridi ihlalleri, tuvalet ihtiyacı, park yeri bulamama gibi birçok neden stresi artırıyor.

Kadın sürücülere öneriler
• Diğer sürücülerin sıkıştırma, sataşma gibi uygunsuz hareketlerine karşı tepki vermemeli, onları umursamamalısınız.

• Trafikte seyrederken sol şeritte yavaş hareket etmek diğer sürücülerin tepkili davranmasına ve öfkeli olmalarına sebep olacağından ya trafiği aksatmayacak hızda hareket etmelisiniz ya da daha düşük hızda hareket için sağ şeridi kullanmalısınız.

• Dikkati dağıtacak her şey strese ve kazalara neden olabilir. Bu yüzden araçta makyaj yapmaktan, çantanızda bir şeyler aramaktan ve bunun gibi dikkat dağıtacak eylemlerden uzak durmalısınız.

• Yollar, erkeklerin hakimiyetinde değildir. Çekingen davranmamalı, kendinizden emin olmalı ve rahat bir şekilde araç kullanmalısınız.

• Trafikte herkes hata yapabilir, park etme sorunu yaşayabilir. Panik yapmadan, sakin hareket etmelisiniz.

• Yeni trafiğe çıkan sürücüler, alternatif olarak otomatik vitesli araçlar tercih edilebilir.