Kahvehanelerde ‘kadına şiddeti önleme eğitimi’ verilecek

Kahvehanelerde ‘kadına şiddeti önleme eğitimi’ verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 81 ilde kahvehanelerde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına şiddetin önlenmesi kapsamında 81 ildeki kahvehanelerde erkeklere kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verecek.

Projenin ilk etapta aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu Şiddet Önleme Merkezleri’nin (KOZA) kurulduğu 14 ilde başlayacağını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç Dr. Aşkın Asan, “Bu çalışma ile erkeklere yönelik olarak da şiddetle ilgili eğitim çalışmasını planlıyoruz. 45’er dakikalık bir eğitim olacak. Aile danışmanlarımız resimler, videolar ve afişlerini bulunacağı sunumlar yapacak.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı’nın 6’ncısı Dedeman Otel’de yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 6. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan, şiddeti önlemek için büyük bir çalışma içerisinde olduklarını, erkekleri de mücadelenin dışında bırakmadıklarını vurguladı. Proje ile aile danışmanlarına eğitimler verileceğini kaydeden Asan, “Bu eğitimlerini tamamlanması kahvehanelerde eğitimleri ilk etapta Şiddet Önleme Merkezleri KOZA’ların açıldığı Ankara, İstanbul ve İzmir gibi14 ilde başlayacak. Ardından diğer illere belirli periyotlarla çalışmalara başlayacağız.” dedi.