Kalimba ve Ukulele Önerileri? En Çok Önerilen Markalar

Kalimba ve Ukulele Önerileri? En Çok Önerilen Markalar
Güncelleme:

Müzik enstrümanları arasında en çok adı geçen ve merak edilen, son yılların popüler müzik aletlerinden biri olan Kalimba, sesi ve tonuyla dikkatleri üzerine tonlayan enstrüman türlerinden biridir.

 

Kalimba, sesiyle dikkat çektiği kadar muhteşem bir ses çıkartan tuşlu enstrümanlardan biri olduğunu söylemek mümkündür. İki el ile birlikte çalındığı gibi ayı zamanda kendine özgü sesiyle birlikte de dinleyenlere ayrı bir tonda müzik ziyafeti veriyor.

Avuç içerisinde doğru bir pozisyon içerisinde tutularak çalınan bu enstrüman için yerel bir enstrüman olmasıyla beraber pek fazla genel kullanımı mevcuttur. Son dönemlerde Güney Afrika bölgelerinde de yerel bir enstrüman olmasıyla tanındığı gibi, birçok açıdan da yeni isimlendirmeleriyle beraber çeşitleri de türemiştir. Bu anlamda hem irili ufaklı hem de kendince yöreye ait şekilde farklı ölçülerde üretimleri, enstrümanın kendi içerisinde de yeni adlara sahip olmasını sağlamıştır. Likembe veya nyunga adlı enstrümanlar da yine Kalimba için duyacağınız yöresel isimler olduğunu söylemek mümkündür.

Kalimba’nın üretiminde genel olarak özel ağaçlardan üretimi yapılırken, en iyi şekilde fırınlama tekniğiyle beraber doğru ölçülerde üretimi sağlanır. Bu sayede özel ses sütunları da bu teknik sonunda eklenip, iyi bir şekilde müzik enstrümanının ortaya çıkartılması sağlanmış olur. 17 tuş takımına sahip olan Kalimba, insana güzel tonlarda müzikler veren ve sakinleştirici etki yaratan tonlarıyla bilinir. Örneğin yetişkin bir insanın dinlemesi dışında da çocukların da keyifle dinleyecekleri ve rahatlayacakları müzik tonlarından biridir. Eşsiz enstrüman müziklerinden biri olarak edineceğiniz, öğrenim noktasında da meraklı olmanızla beraber seçim yapabileceğiniz bu müzik aletiyle ilgili olarak günümüzde pek çok marka bulunur. Aralarında Midex markasına sahip Kalimba, çeşitleriyle beraber birbirinden farklı başlangıç – orta – ileri seviyedeki öğrenciler için uygun olarak üretilmektedir.

Kalimba İçin Midex Modelleri Nelerdir?

Kalimba üretilirken pek çok açıdan ağaç üzerinde ses deliklerinin, elektro bağlantılarının sağlanması gerçekleştirilir. Bu anlamda tuş sayısı ve tuşun bulunduğu noktalar, sesin de kalitesini belirler. Burada müziğe yeni başlayacaklar için eelbette ortalama bir enstrüman seçimi noktasında birçok marka bulunmaktadır. Eğer başlangıç ve orta seviyelerde bir deneyim kazanmak isterseniz de Midex markasını önerebiliriz.

Tüm detaylarıyla beraber 17 tuşlu olan bu Kalimba modelinin minik olması, kendisini daha bir çekici enstrüman haline getiriyor. Pek çok farklı renk tonlarıyla beraber kullanılabilir olan, farklı ses tonlarında profesyonel olarak üretilmiş modelleriyle birlikte tavsiye edilmektedir.

Ukulele Modellerinde Seçim Nasıl Yapılır?

Gitarın bir küçüğü olarak da adlandırılan, kibar bir müzik aleti olan Ukulele günümüzde 4 telli bir enstrümandır. Türkiye’de ve dünyada, dizi – filmlerde de yaygınlaşmasıyla beraber çok kullanılan bir müzik aleti olduğunu söylemek mümkündür. Maun ağacından üretildiği gibi masif kapak ve gül ağacında klavye bölmelerine de sahiptir. Hem erkek hem de kadınların en çok tercih edecekleri müzik aletlerinden biri olduğunu söylemek de mümkündür.

Birbirinden farklı modelleriyle beraber pek çok çalgı aletinde olduğu gibi Ukulele enstrümanında da farklı bir çalgı tonu bulunur. Bu tonuyla muhteşem müziklerin yaratıcısı olduğu gibi günümüzde de farklı yapılarda, ses özelliklerinde çok farklı kişilerin ilgi odağı haline gelmesini sağlar. Eğer Ukulele konusunda başlangıç seviyesinde merakınız varsa, bunu ileriye taşıyacağınız nitelikte hoş bir müzik aleti seçimi yaparak başlayabilirsiniz.

Basit ve minik bir enstrüman olsa da, eşsiz notaları çıkartacağınız bu müzik türüyle beraber oldukça verimli bir işleve sahip olduğunu da hissedersiniz. Telli müzik aletleri arasında değerlendireceğiniz markalar için Midex ukulele çeşitleriyle beraber tercih edeceğiniz bir marka arasında bulunuyor. Diğer markalar olarak Aklot veya Austin gibi çeşitli markaların da kaliteli ukulele üretimleri bulunsa da burada önemli olan şey, nasıl bir ses tonu çıkartmasını istediğinizdir.

Çeşitlerine Göre Ukulele Modelleri

Ukulele’ler günümüzde küçük gitar gibi gözükse de hem ses tonu hem de kültürüyle farklı bir tonda müzik üretimi sağlayan enstrümandır. Genelde dünyada kabul görmüş olan türü ise soprano ukulele modelleri olur. Bu modelleriyle beraber özgün bir ses ve altyapısıyla çeşitli müzikler üretilmekte, çeşitleriyle beraber de pek çok kültür ile iç içe getirilmiştir.

 Çeşitleri konusunda ise soprano, concert, tenör ve bariton ukulele modelleri bulunur. Her birinin uzunluğuna ve gövde genişliğine göre bilinen modelleri bulunur. Aralarında en küçüğü soprano olup daha sonra concert ve en büyüğü ise tenör olarak söylemek mümkündür. Tabi bu 3 çeşit dışında ayrı tutulan bariton ise, ailenin daha da büyüğü olup çok nadir kullanıldığı için ayrı tutulur. Yine oldukça geniş ve büyük bir ukulele modeli olduğunu söylemek mümkündür.

 Birbirinden farklı modelleriyle birlikte günümüzde pek çok tarihten gelmeyi başarmış enstrümanlardan biri olarak bilinen Ukulele, 19. Yy’lardan bu yana kullanılan önemli enstrümanlardan biridir. Bu anlamda faydalanacağınız ve merak edeceğiniz durumlarda Yonka Müzik Market üzerinden de hem detaylarıyla hem de bilgilendirme noktasında enstrümanın tüm çeşitlerini göreceğiniz şekilde değerlendirmeler içerisinde olabilirsiniz.

Etiketler advertorial