Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Meteoroloji uzmanı yeni tarih verdi

Kar İstanbul'un kapısına dayandı! Meteoroloji uzmanı yeni tarih verdi
Güncelleme:

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da beklenen hava durumuna ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Şen, ''İstanbul'a ne zaman kar yağacak?'' sorusuna yanıt verdi.

İstanbul, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Yeni yılın ilk günlerinde bahar havasını yaşayan megakentte hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. Peki İstanbul'da kar yağacak mı? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yapılan ilk tahminlerdeki 9-10 Ocak tarihinde kar olasılığının kalktığını duyurmuştu. Şen, bugünkü CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı konuşmada İstanbul'da etkili olacak olan ikinci soğuk hava dalgasında kar görüleceğini ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çok soğuk bir hava var. 10 derecelik düşüş var bugün. Şu an 3-4'ye kadar düşmüş durumda sıcaklık. Ege Bölgesi'nde, Antalya, Adana civarında kuvvetli yağmur var. İstanbul'da kar yok. Kapıya kadar gelecek. Tekirdağ'a kadar gelecek ama kapıdan girmeyecek. Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yapabilir. Bu bölgelerde kar var. Anadolu'da kar var. Ankara'da gündüz karla karışık yağmur var. İzmir'de su baskını tehlikesi var. Ankara'da gece sıfır dereceye düşecek bir sıcaklık var.

KAR YAĞIŞI İÇİN CUMA GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Şu anda kuvvetli poyraz var İstanbul'da. Kuzey Ege'de ve Marmara'da etkili olacak bu poyraz. Zaman zaman fırtına şeklinde esecek. saatteki hızı 70 kilometreyi aşabilecek. Cuma akşamı gelebilecek yeni bir sistem var. Cuma günü gündüz sıcaklığı 4 dereceye kadar düşüp kar gelir.

İstanbul içerisinde bu sistem kar yapacak. Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeyinde, doğusunda etkili olacak. Buna İstanbul da dahil olmak üzere cuma ve cumartesi günü kar görebiliriz. Ayın 11'inde yağış doğu Anadolu'ya çekiliyor. 12'sinde yok ama 12'si akşamından itibaren bu sistem gelecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini