Kaymek Kursiyerlerine ‘aile Sistemi’ Konulu Konferans Verildi

Kaymek Kursiyerlerine ‘aile Sistemi’ Konulu Konferans Verildi

Kayseri’de, Kaymek kursiyerlerine Pedagog ve Psikolog Hanım Demirbaş tarafından ‘Aile Sistemi’ konulu konferans verildi.

- Kayseri’de, Kaymek kursiyerlerine Pedagog ve Psikolog Hanım Demirbaş tarafından ‘Aile Sistemi’ konulu konferans verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Toplantı salonunda düzenlenen konferansa, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, psikolog Hanım Demirbaş ve çok sayıda Kaymek kursiyeri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Tuzcuoğlu, “Yaşam sürecinde aile içi şiddet yaşam becerisinin göstergesidir. Halkla ilişkiler sosyal faaliyetler kapsamında büyükşehir eğitim faaliyetlerinde hizmet veren kurumuz. Aile toplum açısından çok önemlidir. Fakat yavaş yavaş aile kurumu zarar görmektedir. Aile kurumunu korumalıyız. Huzurlu ve mutlu bir aile cennet köşesidir. Sosyal hayatın temeli ailedir. Aile birçok şeyin başladığı ve bittiği yerdir. Aile zayıflıyorsa sosyal yapıda sıkıntı çekilmektedir. Şems-i Tebriz'in bir sözü vardır: ‘Güzel gülü, güzel arkadaşı, güzel geceyi herkes sever fakat arkadaşı sıkıntılarıyla, geceyi gündüzüyle gülü dikeniyle sevebiliyorsak işte aileyi de öyle sevmeliyiz’ sevgi medeniyetini kurmuş bir toplumuz. Sevgi toplumunu kurmak hepimize fayda sağlayacaktır.” diye konuştu.

Çocuğun kişiliğinin ailede geliştiğini söyleyen Pedagog ve Psikolog Hanım Demirbaş ise, “Aileden gördüğü pratiği çocuk hayatında uygular. Kitaplardan gördüğümüz gibi çocuk yetiştiremeyiz. Yaşamımızın sonuna değin, etkinliği süren eğitimlerle çocukların şahsiyetini çizen aileler, mensubu oldukları milletin kaderini çizerler. Değişme bizim fıtratımız için mümkündür. Fakat bu sancılı bir süreçtir. Çocuk eğitimi önemlidir. Çocuklarımızı sevgi ile yetiştirmeliyiz. Sevginin sınırı vardır. Sevginin dengesini korumak için disipline önem vermeliyiz. Davranışlarımızla disiplin uygulamalıyız. Kurallar koymalıyız. Fakat kuralları duygusallıkla koyarsak birçok hatayı meydana getiririz. Baba iyi niyetli davranabilir. Ama ileride de sıkıntı yaşayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Sağlıklı bir çocuğun sağlıklı ailelerde yetişeceğini vurgulayan Demirbaş, “Ailenin çocuk üzerindeki etkilerini kalıcı olduğu düşünülürse çocuğu temelden yetiştirmeliyiz. Çocuk toplumda nasıl hareket edeceğini ailesinden öğrenmelidir. Sağlıklı bir kişilik oluşturmak toplumu uyumlu, sorumluluk üyesi olmalarını sağlamaktadır. Tüm toplumlarda aile kişiliğin ortaya çıkmasında ilk sosyal etkendir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA