Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ'den gözaltına alındı

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı verildi. Avukat Çelik, Ankara'da gözaltına alındı. Gözaltı işleminin ardından Çelik’in evine giden polis ekipleri, evde arama çalışmaları başlattı. Avukat Çelik'in İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

Çelik'in Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, Fethullah Gülen'in talimatının ardından aboneliğini iptal ettirdiği öne sürüldü.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik'in gözaltına alınmasıyla ilgili soru üzerine, "FÖTE ile mücadele adı altında yapılan mücadele sadece ve sadece FETÖ'ye destek mücadelesidir. Akıl tutulması var, ne diyebilirim." ifadelerini kullandı.

FATİH GÜRSUL İLE İRTİBATLI

Öte yandan avukat Çelik'in MİT TIR'larının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğu belirtildi.

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki yapılanmasına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada Gürsul da tutuklu sanıklar arasında yer alıyor.

Gürsul'un "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan aranan Ahmet Hamdi Parlak ve MİT TIR'larının durdurulmasında rol alan, 8 ayrı suçtan aranan örgütün sivil imamlarından Süleyman Gürbüz ile irtibatlarının olduğu bildirilmişti.

Akşener'in hukuk danışmanının 15 yıl hapsi istendiAkşener'in hukuk danışmanının 15 yıl hapsi istendi

AA / DHA