Kilis'te Şehit Yakınları Ve Gazilere Ücretsiz Ulaşım Hizmeti

Kilis'te Şehit Yakınları Ve Gazilere Ücretsiz Ulaşım Hizmeti

Gaziantep-Kilis arasında yolcu taşıyan bir firma, şehit yakınlarıyla gazilere ücretsiz hizmet veriyor

KİLİS (AA) - Gaziantep-Kilis hattında taşımacılık yapan bir firma, şehit yakınları ve gazilerden ücret almıyor.

Firma Müdürü Murat Kilimci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce başlattıkları uygulamayla şehit yakınları ve gazilere ücretsiz seyahat hizmeti sunduklarını belirterek şehit yakınları ve gaziler için az da olsa bir şeyler yapabilmek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Verilen hiçbir hizmetin onların vatan uğruna yaptığı fedakarlığı karşılamayacağını vurgulayan Kilimci, "Onların gönüllerini alabilmek için firma olarak böyle bir şey düşündük. İnşallah maksadımız hasıl olmuştur. Onların haklarını veremesek de inşallah kalplerini kazanabilmişizdir. Biz ücreti olmayan yüzlerce insanı taşıyoruz. Bunu yaparken bu vatanın sahiplerini ücretli taşımak bizim için büyük bir ayıp olurdu." diye konuştu.

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Hüseyin Kılbaş da uygulamayı ilk duyduğunda çok duygulandığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Vatan, millet, bayrak kavramını bilen ve şehit yakınlarımızın ile gazilerimizin yanında olan bu firmayı kutluyor ve destekliyoruz. Bu millet, var olduğu günden beri yıkılmayacak bir millet. Damarlarımızda bu kan dolaştıkça ve bizler bu topraklar için şehit düşenlerin ve gazi olanların kıymetini bildikçe bu millete Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Dahili ve harici düşmanlar, bunu çok iyi bilmelidir. Bu millet, dimdik ayakta. Buradaki personeller, 'Bu millet için ne yapsak azdır' diyorlar. Ben, ilk gördüğümde bu arkadaşları yürekten kutladım. Bu toprakların altında yatan şehitler, gerçekten rahat yatsınlar çünkü bu toprağın üzerinde yaşayanlar bunların farkında. Bu olay da bunun kanıtıdır."

Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kıbrıs Gazisi Hüseyin Kilimci (62) ise kendilerini unutmayan firma yetkilerine teşekkür ederek yapılan fedakarlığın tüm Türkiye'ye örnek olmasını istedi.

Minibüs şoförü Kadri Akkurt da şehit ailelerine ve gazilere sunulan hizmetin kendilerine hiçbir külfet oluşturmadığını, aksine ayrı bir mutluluk verdiğini kaydetti.