Kocaeli Çocuk Destek Merkezine Yönelik İddialar

Kocaeli Çocuk Destek Merkezine Yönelik İddialar

Kocaeli Valiliği:- "Çocukların odalarında kendilerine ve tedavi süreçlerine zarar vermemeleri amacıyla bulundurmaları yasak olan ilaç, kesici aletler ve bağımlılık yaratan maddelerin aranması sırasında, 3 çocuğumuz kaldıkları odaya kendilerini kilitleyip

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Çocuk Destek Merkezinde kalan bazı çocukların "pencereden bağırarak yardım istediği" iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yazılı ve görsel bazı basın yayın organları ile sosyal medyada Kocaeli Çocuk Destek Merkezinde dün yaşanan olayla ilgili haber ve yorumların yer aldığı hatırlatıldı.

Türkiye genelinde ve Kocaeli'de "istismara konu edilmiş" ve mahkeme kararıyla koruma altına alınmış çocukların psikolojik destek ve rehabilitasyonları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Çocuk Destek Merkezleri oluşturulduğu belirtilen açıklamada, "Çocuklar burada psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, sosyolog, öğretmenler ve diğer görevliler nezaretinde rehabilite edilmeye ve topluma adapte edilmeye çalışılmaktadır. Bu rehabilitasyon sürecinin hassas ve özen gösterilmesi gereken uzun bir süreç olduğu açıktır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, mahkeme kararıyla devlete emanet edilmiş çocukların rehabilite ve tedavilerinin kurumdaki görevlilerce sabır, şefkat ve özenle sürdürüldüğü aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli Çocuk Destek Merkezinde 29 Mart Salı günü, tamamen kadın personelden oluşan görevlilerimizce zaman zaman yapıldığı gibi çocukların odalarında kendilerine ve tedavi süreçlerine zarar vermemeleri amacıyla bulundurmaları yasak olan ilaç, kesici aletler ve bağımlılık yaratan maddelerin aranması sırasında, 3 çocuğumuz kaldıkları odaya kendilerini kilitleyip odadaki bazı eşyalara zarar vererek, aramayı reddetmişler, pencereden bağırarak yayınlanan görüntülerdeki tepkileri göstermişlerdir. Yaşanan bu gelişmelerden sonra çocuklarımız yoğun bir rehabilitasyona konu edilmiş, yaşanan olayın olumsuz bir etki bırakmaması açısından psikolojik destek çalışmaları başlatılmıştır. Kocaeli Çocuk Destek Merkezinde yaşanan olayla ilgili iddiaların tamamının incelenmesi amacıyla idari ve cezai soruşturma başlatılmıştır."

Soruşturma için bir vali yardımcısının görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, "Merkezimizde kalan çocuklarımızın özel durumları ve konumları dikkate alınarak rehabilitasyon süreçlerinin zarar görmemesi ve topluma tekrar kazandırılmaları temel önceliğimiz ve amacımızdır. Bu konuda en ufak yanlış ve yasalara aykırı tutum ve davranışın kabul edilemeyeceği ve varsa sorumluların en ağır bir şekilde cezalandırılacağı açıktır." denildi.