Konak Belediyespor kadın futbol takımı tarih yazdı

Konak Belediyespor kadın futbol takımı tarih yazdı

İzmirli kızlar Başkan Tartan’a söz verdi: “Seneye şampiyonlar ligi finalindeyiz!”

Avusturya temsilcisi Neulengbach takımına İzmir’de ve Avusturya’da 3-0 yenilerek çeyrek final yolundan dönen kızlar gelecek seneye bilendiler ve Başkan Tartan’a şampiyonluk sözü verdiler. İzmirli kızların öyküsü çok değil,   3 Kasım 2012’de başladı,  12 bin 534 kilometre yol ve yaklaşık 179 saatlik yolculuk yaptılar. Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, zorlu yolun emeğini başarılı sonuçlarla aldı.  İzmir’de bir ilki başaran kadın futbol takımı, tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Ayrıca ülkemizi  UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme başarısı göstererek Türkiye’de bir tarih yazdılar. Şimdi de gelecek yıl için,  İzmirli kızlar, gözlerini Avrupa Şampiyonluğuna dikti. Bosna-Hersek’te üç üç yapan Polonyalı rakibini eleyerek Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde son 16 takım arasına kalan KonakBelediyespor Kadın Futbol Takımı Avusturya’da kaybettiği çeyrek final şansını gelecek yıl yakalayıp artık kupaya uzanmayı hedefliyor.

İŞTE İZMİRLİ KIZLARIN BAŞARI ÖYKÜSÜ

3 Kasım 2012 tarihinde İzmir’de TFF Kadınlar 1.Ligi karşılaşmasının ilk maçını Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda Trabzon İdmanocağı ile yaptılar.  Bu karşılaşmayı 2-0 kazanan kızların golleri  Raluca ve Yaşam’dan geldi. Ligin ikinci haftasında ise İstanbul deplasmanına çıkan Konak Belediyespor, geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu AtaşehirBelediyespor’a 4-2’lik skorla mağlup oldu. Bu karşılaşmada Rumen oyuncu Duşa Cosmina iki gol kaydetti. Üçüncü hafta karşılaşmasında Derince Belediyespor’u ağırlayan mavi-beyazlı ekip rakibini Gamze İskeçeli’nin golüyle yenerek üç puanı hanesine yazdırdı.

Dördüncü hafta Adana İdman Yurdu’na konuk olan Konak Belediyespor, rakibini 3-0 yenerken karşılaşmadan Cosmina (2) ve Sevgi’nin golleriyle galip geldi. Beşinci hafta karşılaşmasında Eskişehirspor’u ağırlayan İzmirli kızlar, rakibini 7-0 gibi farklı bir skor ile yenmeyi başardı. Karşılaşmada Ceren (3), Cosmina, Aslı Karataş, Esra ve Gamze rakip fileleri havalandırdı. Altıncı hafta; Karadeniz Ereğli deplasmanına çıkan Konak Belediyespor, rakibini 4-0 yendi. Cosmina(2), Raluca ve Gamze galibiyeti getiren isimler oldu. Yedinci hafta İstanbul deplasmanında Çamlıcaspor’a konuk olan kızlar  rakibini 4-0 yendi. Karşılaşmanın golleri Raluca(2), Gamze İskeçeli ve Ceren’den geldi.

Sekizinci haftaLüleburgazspor’uda evinde yenen mavi-beyazlılarRaluca, Cosmina ve Gamze skoru belirleyen isimler oldu. Ligin ilk yarısının son maçında Dokuzuncu haftaAnkara deplasmanındaFomgetGençlik deplasmanında gol oldu yağdı. Rakibini 10-0 yenen Konak Belediyespor, Cosmina(5), Gamze, Cansu, Ralucave gol atarken Fomget Gençlik’ten Nazmiye ve Habibe Konak Belediyespor adına kendi kalelerine gol atan isimler oldu.Ligin ilk yarısında Konak Belediyespor24 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, şampiyonluk yolunda en yakın rakibi AtaşehirBelediyespor 22, Trabzon İdmanocağı ise 20 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Ligin ikinci yarısında ilk maçını Onuncu hafta26 Ocak’ta Trabzon İdmanocağıile karşılaşan Konak, rakibiniCosmina’nın attığı iki golle sahadan galip ayrıldı. Şampiyonluk yolundaki en önemli virajlardan biri olan Onbirinci haftaAtaşehirBelediyespor ile karşılaşan mavi-beyazlılar, bu önemli maçtan  3-1 galip gelerek rakibiyle puan farkını 5’e çıkarttı. Ataşehir karşılaşmasında goller Gamze, Yaşam ve Cosmina’dan geldi. Onikinci hafta Derince deplasmanına çıkan KonakBelediyespor, galibiyet serisini sürdürdü ve rakibini 5-1 yendi. Derince’deki golleri Cosmina(3) ve Gamze (2) attı.  Onüçüncü hafta evinde Adana İdmanyurdu ağırlayan Konak, rakibini Sevgi (2),Gamze ve Cosmina’nın golleriyle yenerek puan farkını korudu. Ondördüncü hafta Eskişehir deplasmanında da gol olup yağan mavi-beyazlılar rakip fileleri 11 kez havalandırarak bir rekor kırdılar. Karşılaşmada Cosmina(4), Cansu (2), Gamze (2), Ümran, Didem Karagenç ve Ceren farkı getiren golleri attı. Onbeşinci hafta KaradenizEreğlispor’u ağırlayan Konak Belediyespor Cosmina’nın golleriyle rakibini yendi.

Onaltıncı haftaÇamlıcaspor’u evinde ağırlayan Konak, Esra ve Comina’nın golleriyle 2-0 yendi ve AtaşehirBelediyespor’un evinde K.Ereğlispor’a 3-2 yenilmesiyle ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 17. hafta Lüleburgaz deplasmanından 5-0 skorla dönüldü. Ve son olarak 18. Haftada Konakbelediyespor Kadın Futbol Takımı,  Ankara Fomget takımını  Alsancak Stadı’nda 2-0 yenerek şampiyonluk kupasını kazandı. Ligde tek mağlubiyetini 2. haftada deplasmanda AtaşehirBelediyespor karşısında aldıktan sonra 15 maçını da kazanan Konak Belediyespor, en yakın takipçisi AtaşehirBelediyespor ile aralarındaki puan farkını 8’e çıkarttı. Geride kalan 18 maçta 17 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Konak Belediyespor, 72 gol atarken, kalesinde ise sadece 8 gol gördü.

Takımda en golcü isim 32 gol kaydeden Rumen oyuncu Duşa Cosmina olurken, Duşa’yı; Gamze İskeçeli (13), Raluca Sarghe (7), Ceren Nurlu (5), Cansu Yağ, Sevgi Çınar (3), Esra Erol, Yaşam Göksu , DidemKaragenç (2), Aslı Karataş, ve Ümran Özev (1) izledi.

Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Futbol takımımız 2012-2013 TFF sezonun da Türkiye Şampiyonu olarak UEFA şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandı. 08-13  Ağustos tarihlerinde  Bosna da yapılan şampiyonlar ligi ön eleme turunda Bosna Hersek'in Sarajevo takımını 2-1,  Galler'in Cardiff takımını 1-0  ve  Bulgaristan'ın NSA Sofia takımını 2-0 yendi.  İzmirli kızlar Bosna’da üçte üç yaparak gurubundan şampiyon olarak çıktı. İzmirli kızlar Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek UEFA’da ilk 32 takım arasına girmeyi başardı.  KonakBelediyespor İzmir’de 2-1 yendiği Polonyalı rakibi RTP Unia Raciborz’u deplasmanda aldığı 0-0’lık beraberlik ile eledi.

10 ve 14 Kasım tarihlerinde Avusturya temsilcisi Neulengbach karşısında yenilgiden kurtulamayan kızlar, gelecek yıl için Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a söz verdiler: “ Gelecek yıl şampiyonlar ligi finalini oynayacağız”

 “BU SEVİNCİ HEP YAŞAYALIM”

 Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konak Belediyespor kadın futbol takımının Avrupa Şampiyonluğu yolundaki hedefinin bu yıl sadece ertelendiğini gelecek yıl için kızlardan “final oynayacağız” sözü aldığını söyledi. Başkan Tartan, “UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Konak Belediyespor olarak tarih yazdık. Kadın futbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan lider olarak çıktılar. Polonya’yı da elediler. İzmirli kızlar Türkiye’nin yüz akı oldular. Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupa’lı ekiplerle oynadı. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterdi, göstermeye de devam edecek .Bu kızlara sahip çıkılırsa, Türkiye’nin ve İzmir’in adını futbolla dünya ezbere bilecek” dedi.