Konteyner Kentlerde Karne Heyecanı

Konteyner Kentlerde Karne Heyecanı

Kilis ve Şanlıurfa'daki konteyner kentte eğitim gören Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı

KİLİS/ŞANLIURFA (AA) - Kilis ve Şanlıurfa'daki konteyner kentlerde kalan Suriyeli öğrenciler, düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Kilis Vali Yardımcısı ve konteyner kent sorumlusu Mustafa Ünver Böke, Öncüpınar Konteyner Kentindeki öğrenciler için Zeytin Anaokulu ve Kreşi'nde düzenlenen dağıtım töreninde, Suriyeli öğrencilerin karne heyecanına ortak olmanın sevincini yaşadığını dile getirdi.

Törenin ardından sınıfları tek tek dolaşan Böke, öğrencilerden tatil süresini iyi değerlendirmelerini isteyerek, "Bugünün ayrı bir önemi var çocukluğumdan da hatırlıyorum karne günlerinde ayrı bir heyecan olur yıllar sonra bugün aynı heyecanı onlarla hissettim" diye konuştu.

Suriyeli Öğrenci Meryem Abdullah da okumayı çok sevdiğini, karnesini aldığı için de çok mutlu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

- Harran Konteyner Kenti

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteyner kentte eğitim alan yaklaşık 5 bin Suriyeli çocuğa karneleri dağıtıldı.

Karnelerin yanı sıra çeşitli hediyelerin verildiği programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Asutay ile daire amirleri katıldı. Tören sırasında Suriyeli çocukların sevinçleri de dikkati çekti.

Harran Belediye Başkan Vekili Ahmet Boğa, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiye’de çocukların karne heyecanı yaşadığını hatırlatarak, "Suriyeli öğrencileri de kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Her zaman sığınmacıların yanında olduk. Suriyeli öğrencilerin iyi yetişmesi için ellimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.