Konya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Konya'da 4,2 büyüklüğünde deprem
Güncelleme:

AFAD'ın verilerine göre, Konya'nın Meram ilçesi merkezli 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.

Yeni güne peş peşe deprem haberleriyle başlamıştık. İzmir, Bingöl ve Elazığ'da meydana gelen depremlerin ardından AFAD'ın verilerine göre, bu sefer de Konya'nın Meram ilçesi merkezli 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Meram ilçesinde saat 12.30'da deprem oldu.

4,2 büyüklüğündeki sarsıntı yerin 6,99 kilometre derinliğinde kaydedildi.

İzmir'in Dikili ilçesinde ise 3.7 büyüklüğünde, Bingöl'de saat 4.7 büyüklüğünde ve Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Konya'da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Konya Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Meram ilçesinde saat 12:30 sıralarında 4.2 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Meram ilçesi ve çevresinde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun, Allah beterinden korusun." denildi.

Yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kızılören mahallemizde meydana gelen, şehir merkezi ile çevre yerleşim yerlerinde de hissedilen bir deprem yaşadık. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil; çok şükür. Hepimize geçmiş olsun. Allah beterinden muhafaza etsin" dedi.