Korkut Eken, Sedat Peker'in o iddiasını doğruladı

Korkut Eken, Sedat Peker'in o iddiasını doğruladı
Güncelleme:

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube üzerinden yaptığı yayınlarda "ona kardeşimi verdim, gazetci Kutlu Adalı'yı öldürmek için KKTC'ye gitti" dediği Korkut Eken de sessizlğini bozdu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Youtube üzerinden yaptığı ve Türkiye gündemine bomba gibi düşen açıklamalarına adı karışan isimlerden birer birer yanıtlar gelmeye devam ediyor.

Peker'in KKTC'de öldürülen gazeteci yazar Kutlu Adalı'yı öldürmek için kendisinden yardım istediğini ve bu isteği karşısında da öz kardeşi Atilla Peker'i yanına verdiğini iddia ettiği Korkut Eken Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

Atilla Peker ile KKTC'ye birlikte gittiklerini doğrulayan Korkut Eken "Ben Sedat Peker'e ne yaptımsa aşırı bir düşmanlığı oluşmuş" dedi.

"Gazeteci olduğu belirtilen Kutlu Adalı'yı tanımıyorum ki hakkında bir kelime konuşayım" diyen Eken'in açıklamalarından dikkat çeken ayrıntılar:

"Şöyle bi olay oldu; Hasan Paşa (Dönemin Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hasan Kundakçı) telefon etmiş. Kundakçı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'a, ‘Kıbrıs'ta çok büyük PKK faaliyetleri var. Teröristler burada cirit atıyor' falan demiş ve bu konuda yardım istemiş. Ben de o dönemde Emniyet'te Özel Harekat Polislerini yetiştirmekle görevliyim. Mehmet Bey de beni gönderdi. Atilla Peker'in ben çağırdım. Her ihtimale karşı doğru, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'le gittim. KK'nın oradaki faaliyetlerine yönelik 3-5 günlük bir inceleme yaptım. PKK'nın yaralılarını Kıbrıs'a götürdüğünü tespit ettik. Rum kesiminde tedavi edildikten sonra Yunanistan'da bulunan Lavrian kampına teröristler sevk ediliyordu. Bunları ben raporladım ve Kolordu Komutanı Hasan Kundakçı paşama verdim."

Sözcü