KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kutlu Doğum Haftası Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Isparta'da da değişik etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlu Doğum Haftası Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Isparta'da da değişik etkinliklerle kutlanıyor.

İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası'nın ilk etkinliği Belediye Kültür Sinemasında yapıldı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen programa, Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, bazı daire müdürleri, Kur'an Kursu hocaları ve cami imamlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Kur'an-ı Kerim'i herkesin öğrenmeye ve anlamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kutlu doğum yüreklerde bir kıpırtıdır. İslamiyet merhamet ve rahmet medeniyetidir" dedi. Hz. Muhammed'in bütün dünya insanlarının peygamberi olarak dünyaya gönderildiğini belirten Avcı, “Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana teması 'Hz. Peygamber ve merhamet eğitimi'. Bu haftada yapılan değişik etkinliklerle merhameti toplumumuzun gündemine taşımak, şefkati, duygu dünyamızdan eylem boyutuna geçirebilmenin metotları üzerinde durmak, Hz. Peygamberin izinde fiili merhamet seferberliği başlatabilmek arzusu hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Avcı'nın konuşmasının ardından ilk olarak Hafızlık Yarışmasında Türkiye ikincisi olarak Isbparta'yı en iyi şekilde temsil eden Arzu Yazıcı ve Hafize Zehra Öztürk'e ödüllerini İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı verdi. Liseler arası şiir, kompozisyon ve makale yarışmasında birinci olan Kardelen Kaya, Hatice Okur ve Eda Akbaş'a ise ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz verdi.

İlköğretim Okulları arasında da günün anlam ve önemine binaen yapılan kompozisyon ve şiir yarışmasında ise Büşranur Seyhan ve Büşra Kaya il birincisi oldu. Öğrencilere ödüllerini Isparta eski İl Müftülerinden Osman Akdemir verdi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'ta Kur'an Kursları arasında yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren Rumeysa Çalışkan ve Merve Sertkaya'ya ödüllerini verildi.

Kutlu Doğum Haftası'nın ilk etkinliğinde geçen Ramazan Ayı'Nda teravih namazını hatimle kıldıran Cami hocaları Mehmet Akmeşe'ye, İbrahim Gülal'a,Cüneyt Önder'e, Abdullah Ertunç'a, Serdar Topalakcı'ya, Şaban Tonbamk'a ve Mustafa Gülsoy'a ise takdirne verildi. Cami hocaları takdirnamelerini Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın elinden aldı.

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ