KYK asansörlerine QR Code geliyor

KYK asansörlerine QR Code geliyor
Güncelleme:

Bir üniversiteli genç kızın korkunç ölümü sonrasında tartışılmaya başlanan KYK yurtlarındaki asansörler için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak çareyi açıkladı: "Karekod koyacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın’daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün arızalanıp düşmesi ve bir üniversiteli genç kızın hayatını kaybetmesi hakkında konuştu.

Asansörlere karekod koyacaklarını söyleyen Bak, “Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek” dedi.

 Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini ancak asansörün tamir edilmediğini dile getirmişti. Sayıştay’ın da asansör konusunda Gençlik ve Spor bakanlığını uyardığı ortaya çıkmıştı. Öğrenciler, Türkiye genelinde eylem yapmıştı. KYK Sinop Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu müdürü, Ertaş için toplanan öğrencilere “Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre” diye çıkışmış; müdürün bu sözleri tepki çekmişti.

Bakanlık, kazaların önüne geçmek için asansörlere karekod koyacak. Bakan Bak, bu uygulamayı şöyle duyurdu: “Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek.”