KYK borçlarının faizleri sıfırlansın çağrısı

KYK borçlarının faizleri sıfırlansın çağrısı
Güncelleme:

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifiyle, KYK borçlarının “gecikme zammı” adıyla uygulanan faizlerinin sıfırlanması, geliri olmayanın borcunun faizsiz ertelenmesi ile ödenebilir şekilde yapılandırılması talep edildi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Başkanlığına "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu"nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verdi. Milli gazetede yer alan habere göre, Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, TBMM Başkanlığına 351 sayılı "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu"nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

“SIFIRLANIP YAPILANDIRILSIN”

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencilerine, öğrencilik dönemleri ile sınırlı olmak üzere temin edilen kredilerin geri ödenmesi/tahsil edilmesi konusu ciddi bir sorun haline geldiğine dikkat çekti. Kanun teklifi ile KYK borçlarına “gecikme zammı” adıyla uygulanan faizlerin sıfırlanması, geliri olmayanın borcunun faizsiz ertelenmesi ile ödenebilir şekilde yapılandırılması amaçlanıyor.