LGS nakil tercihleri yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS nakil tercihleri yerleştirme sonuçları açıklandı
Güncelleme:

Merakla beklenen LGS 1. nakil tercihleri yerleştirme sonuçları da bugün açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını ilan etmişti, Milli Eğitim Bakanlığı, LGS 1. nakil yerleştirme sonuçlarını ilan etti.

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 28 Temmuz'da sona erdi ve LGS nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. 

MEB'den yapılan açıklamaya göre yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

Birinci tercih yerleştirme sonuçları ardından herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar, 2. yerleştirme döneminde süreci sürdürüecek. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilecek.

LGS 2. TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

 İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.  08 - 16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.