Mansur Yavaş ''soruşturmaların bir bileni'' Cem Küçük için soruşturma istedi

Mansur Yavaş ''soruşturmaların bir bileni'' Cem Küçük için soruşturma istedi
Güncelleme:

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ün son olarak canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturmalarda sıradaki durağın İSPARK olacağına dair açıklamalarına tepkiler sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Cem Küçük’ün ‘İSPARK’a operasyon olabilir’ yorumuna göndermede bulunarak “Sürekli televizyonlarda dezenformasyon görüyoruz. Hazırlık soruşturması gizlidir, bunu ihlal eden herkes soruşturmalıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen ve İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmaları için yaptığı "kehanetlerle" dikkat çeken yazar Cem Küçük'ten dikkat çeken yeni bir operasyon iddiası gelmişti.

Cem Küçük önceki gün TGRT Haber canlı yayınında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonlarla ilgili olarak "İSTAÇ ve İSFALT için "İSTAÇ, İSFALT’a operasyon gelir dedim ve geldi" ifadelerini kullanan Cem Küçük bu sefer de İSPARK'ı işaret ederek "İSPARK dışında başka iştirake olacağını düşünmüyorum" dedi.

Cem Küçük'ün açıklamaları kamuoyunda tartışma yaratırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği mayıs ayı olağan toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada "Sürekli televizyonlarda dezenformasyon görüyoruz. Hazırlık soruşturması gizlidir, bunu ihlal eden herkes soruşturmalıdır. Bir diğeri devam eden bir yargılamada etkileyecek hiçbir beyan açıklanamaz ama iki gün önce gördük, televizyonda bir yorumcu “ispark’a operasyon yapılacak” diyor, ertesi gün bu yorumcunun savcılığa çağrılması lazım. Eğer doğruysa niye açıkladın, onlar tedbir alacaklar sen soruşturmaya engel oldun, böyle bir şey yoksa neden dezenformasyona sebep oldun diye sorgulanması lazım. Hiç kimse yargılanmaktan azade değil." dedi.

Cem Küçük TGRT Haber'deki canlı yayında “Bana göre İSPARK'a da bir operasyon olur. Savcılık 2. dalga olduktan sonra İSTAÇ, İSFALT, İSPARK'ın ihale dosyalarını istemişti. İSTAÇ, İSFALT’a operasyon gelir dedim ve geldi. Operasyon yapılmayan bir tek İSPARK kaldı. İSPARK dışında başka iştirake olacağını düşünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Ersan Şen canlı yayında rest çekmişti

TGRT Haber’de yayınlanan Taksim Meydanı programında avukat Prof. Dr. Ersan Şen ile gazeteci Cem Küçük birbirine girmişti.

Cem Küçük’e yüklenen Ersan Şen, "Senin özelliğin ne ya her şeyi biliyorsun? Sen insanları canlı yayında mahkum ediyorsun" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine çok sinirlenen Cem Küçük ise Ersan Şen’e "bunlar muhalif medyanın uydurması" diyerek yanıt verdi.

Küçük ayrıca dosyadaki isimlerin operasyonlardaki MASAK raporunda da olduğunu iddia etti.

 

 

 

text-ad