Mehmet Barlas, Davutoğlu'nu eleştirmek isterken Erdoğan'ı eleştirdi

Mehmet Barlas, Davutoğlu'nu eleştirmek isterken Erdoğan'ı eleştirdi
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye lideri Esad konusunda da kandırıldığını açıklarken büyük bir hataya imzasını attı.

Milli Gazete'nin haberine göre, 11 yıl önce başlayan  Suriye iç savaşında 'Esad gitmeli' politikası güden  AKP iktidarı bu politikadan geri adım attı. Son günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'ın Suriye lideri Beşar Esad ile telefonda görüşeceği iddia edilirken, görüşme öncesi iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'tan çarpıcı iddia geldi.

Barlas'ın iddialarına göre 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında 'kandırıldık' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuda daha kandırıldığı ortaya çıktı. Barlas, eski Başbakan GELECEK Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun Suriye konusunda Erdoğan'ı kandırmakla suçladı.

Oysa Ahmet Davutoğlu o süreçte Dışişleri Bakanı, Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan'dı.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, "Suriye ile Türkiye'nin arasını iyice açan Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ı da Esad'ın çok kısa sürede devrileceğine inandırdı" dedi.

Barlas şu ifadeleri kullandı:

Ortadoğu'da bir "dost ülkeler çemberi" kurmaya çalışan Türkiye'nin önünde iki isim biraz engel gibi duruyor. Bunlardan biri Mısır diktatörü Sisi, diğeri de Suriye diktatörü Esad.

Sisi, 2013 yılında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirip hapse atarak iktidar oldu. O güne kadar Türkiye ile Mısır'ın arası çok iyiydi. Ancak Sisi'nin darbesiyle aralar açıldı. Buna rağmen Türkiye ile Mısır arasındaki ticari ilişkiler azalmadan devam etti. Şimdi de iki ülke arasında diplomatik düzeyde görüşmeler yapılıyor.

Bir diğer sorunlu isim ise Suriye'nin diktatör Beşar Esad. Esad, Amerika'nın ürettiği Arap Baharı'nın kurbanlarından biri oldu. O dönemde Türkiye'nin başbakanı olan Davutoğlu, Amerikan rüzgârına kendini kaptırıp Suriye ile Türkiye'nin arasını iyice açtı. Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ı da Esad'ın çok kısa sürede devrileceğine inandırdı. Sonuçta Suriye parçalandı, on binlerce kişi öldü, milyonlarca Suriyeli de Türkiye ve Ürdün'e göç etti.

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye lideri Esad konusunda da kandırıldığını açıkladı. Barlas, suçu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na attı. Oysa Ahmet Davutoğlu o süreçte Dışişleri Bakanı, Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan'dı.

Şimdi tekrar diplomatlar düzeyinde ilişki kurulmaya çalışılıyor. Ancak bu süreçte Suriye'ye Amerikan destekli PKK iyice yerleşti. Bakalım Türkiye, Rusya, İran ve Suriye aralarında anlaşıp bölgeden Amerika'yı atmayı becerebilecekler mi?"