İstanbul'a peş peşe kar uyarısı: Okullar tatil edilebilir

İstanbul'a peş peşe kar uyarısı: Okullar tatil edilebilir
Güncelleme:

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da beklenen kar yağışı için uyarıda bulundu. Şen, ''Pazar evinizde oturun kar var.'' diyerek kar yağışının önümüzdeki hafta boyunca etkili olacağını söyledi. Uzmanlar pazartesi günü İstanbul'da okulların tatil edilebileceğini açıkladı.

İstanbul'a mevsimin ilk kar yağışı geçtiğimiz günlerde düştü. Kentin yüksek bölgelerinde yer yer etkili kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle İstanbul'da pazar günü itibariyle çok şiddetli kar fırtınası bekleniyor. Pazar günü hava çok soğuk. Sıcaklıklar 0 derecenin altında hissedilecek. Uzmanlar İstanbul'da pazartesi günü okulların tatil edilebileceğini belirtiyor. 

PAZAR EVİNİZDE OTURUN

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen'e sosyal medya hesabından açıklama yaparak İstanbulluları pazar günü için uyardı. Şen; "İstanbul bugün cuma yağmurlu. Akşam yağış yok. Sıcaklık 8 derece. Pazar evinizde oturun kar var. Pazartesi salı hatta çarşamba da var. Sömestre tatiline pazartesiyi de katsak iyi olur." dedi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLEBİLİR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise okulların tatil olduğu bu dönemde kar yağışı sebebiyle tatilin uzayabileceğini belirtti.

Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Çok önemli bir husus. İstanbul'a geçen sene 24 Ocak'taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km'ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor..''

CUMARTESİ GECESİ KAR BAŞLAYACAK

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde beklenen kar yağışına ilişkin açıklamalar yaptı. Çalışkan, "Cumartesi gece saatlerinden itibaren İstanbul'un genelinde etkili olacak kar yağışının, pazar ve pazartesi günü süreceğini söyleyen Çalışkan, ''Salı günü de devam edebilir. Bu sebeple okul tatili uzayabilir'' diyerek uyarıda bulundu.