Meteoroloji'den ''Süper Hücre'' alarmı! Marmara'yı fena vuracak

Meteoroloji'den ''Süper Hücre'' alarmı! Marmara'yı fena vuracak
Güncelleme:

Meteoroloji'den İstanbul için turuncu kodlu Süper Hücre uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılarda Karadeniz üzerinden gelen fırtınanın İstanbul'un üzerinde çok farklı meteorolojik olaylara neden olacağı belirtildi.

Meteoroloji yarın sabah saatlerinde İstanbul'un beklenmedik hava olaylarına da yol açabilecek 'Süper Hücre'nin etkisi altına gireceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için Süper Hücre uyarısı yapıldı. Yapılan uyarılarda Karadeniz üzerinden gelen fırtınanın İstanbul'un üzerinde çok farklı meteorolojik olaylara neden olacağı belirtildi. Tam İstanbul üzerinde etkili olacak olan Süper Hücre'nin beraberinde hortum, sağanak, fırtına, dolu, su baskınlarını da getireceği belirtildi.

10 İLDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yarın sabahın ilk saatlerden itibaren de İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli; İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji, İstanbul için en üst uyarı kodunun bir altı olan 'turuncu' kodlu uyarıda bulundu. Yağışların sabah 04.00'te başlayıp gece 24.00'e kadar sürmesi bekleniyor. 

Öte yandan yağışların Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde Çarşamba günü de yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da uyarı da bulunuldu. 

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu Sakarya il geneli ile İstanbul ve Kocaeli'nin güney ilçelerinin, Batı Karadeniz, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta, yurdun doğusunda güneybatılı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Az bulutlu, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, Sakarya il genelinin aralıklı, Kocaeli ve İstanbul'un güney kesimlerinin kısa süreli-yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE, AKDENİZ ve DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sivas ili ile Yozgat'ın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini