MHP'li Özdağ'dan çarpıcı Çukurca iddiası

MHP'li Özdağ'dan çarpıcı Çukurca iddiası

MHP'li Ümit Özdağ, Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili bir iddia ortaya attı.

Hakkari’de 8 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan önemli bir iddia gündeme geldi. Özdağ, “Helikopterimiz muhtemelen SA-7 ya da SA-8 roketiyle vuruldu. PKK’lı teröristler artık şehir saldırılarında ortamdaki oksijeni emen termobarik roketi mermileri kullanıyorlar” dedi.

Hükümeti Suriye politikası konusunda eleştiren  Özdağ, Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Sınırdan büyük bir terörist grubun sızma girişimi üzerine çıkan çatışmalarda 6 askerimiz şehit olurken, 2 helikopter pilotumuz da PKK'nın Irak'ın kuzeyinden yapmış olduğu muhtemelen SA-7 veya SA-8 tipinin kullanıldığı roket saldırısı neticesinde helikopterin pervanesinin vurulması ile kırıma uğraması neticesinde şehit olmuşlardır.” dedi. Özdağ, PKK’lı teröristlerin elinde artık çok daha ileri teknoloji silahların olduğunu iddia etti ve şunları söyledi:
 
”PKK terör örgütünün bu saldırısı, terör örgütünün Suriye iç savaşı sırasında hangi ileri teknoloji ürünü silahlara eriştiğini göstermesi açısından çok önemlidir. Suriye'de Esad rejimini yıkacağız diye yola çıkan AKP Hükümeti ve Ahmet Davutoğlu'nun ifadesi ile “Esad rejiminin Suriye'de kontrolü yitirmesini sağlayarak” bugün IŞİD ve PKK'nın hem bu ülkede iki devletçik oluşturmasının hem ileri teknoloji ürünü silahlar kullanmasının önü açılmıştır. Bu imkanlardan faydalanan teröristler şehir çatışmalarında askerde olmayan ve ortamdaki oksijeni emen termobarik roket mühimmatı ve çelik çekirdekli mermi kullanmaktadırlar. Irak-Türkiye sınırında helikopterimize yapılan saldırı da AKP hükümetinin Esad'ı yıkma politikasının bir ürünüdür. AKP hükümetinin Ortadoğu ve özellikle Suriye politikasını derhal değiştirmesin vakti çoktan geçmiştir. Bu yanlış politikanın bedelini Türk milleti ödemektedir ve ödenecek bedel önümüzdeki yıllarda ne yazık ki artacaktır. “