Mısır'da Darbe Karşıtı İttifaktan "Tüm Özgür Güçlere" Çağrı

Mısır'da Darbe Karşıtı İttifaktan "Tüm Özgür Güçlere" Çağrı

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, "tüm özgür güçlere" Cumhurbaşkanı Sisi'nin görevden ayrılması talebiyle bir araya gelecek "siyasi ortaklık" çağrısında bulundu

KAHİRE (AA) - Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, ülkedeki tüm özgür güçleri, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevden ayrılması talebiyle bir araya gelecek "siyasi ortaklığa" davet etti.

Koalisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ey Mısır'daki özgür güçler! Mısır'ın bugününü kurtarmak ve geleceğini korumak için halk iradesinin göstergesi olan darbe karşıtı gösteriler ve devrimin taleplerinin yanında duracak bir ortaklığa ihtiyaç var" ifadesine yer verildi.

Mısır'ın geldiği noktanın sorumlusunun kim olduğu konusunda son zamanlarda yaşanan tartışmaya ilişkin, "Herkes hata yaptı. Askeri yönetim herkese karşı suç işledi. En son işlediği suç da insan hakları savunucuları Cemal Iyd ve Husam Behçet'in mahkemeye sevk edilişi oldu" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Umutsuzluk bilmeyen devrim" adı altında cuma günü başlayacak haftalık gösterilere katılma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Mısırlılara fakirlik ve haksızlığı tattıran başarısız Sisi'nin görevden ayrılması" konusunda ısrarcı oldukları kaydedildi.

Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh, 6 Nisan Hareketi gibi muhalif siyasiler ve partiler, 2015 yılında ülkedeki siyasi krizin çözümü için erken cumhurbaşkanlığı seçiminin de aralarında bulunduğu 7 öneride bulunmuşlardı.