Mutlu'dan aldığı takdirnameyi iade etti !

Mutlu'dan aldığı takdirnameyi iade etti !

Diyarbakır'da görev yapan memur, FETÖ'den tutuklanan Hüseyin Avni Mutlu'dan aldığı takdirnameyi iade etti.

Diyarbakır'da görev yapan memur Ömer Tanık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski vali Hüseyin Avni Mutlu'nun 6 sene önce verdiği takdirnameyi iade etti.

Mutlu'nun Diyarbakır Valiliği yaptığı dönemde Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) Koordinatörü olarak görev yapan ve üstün başarısından dolayı takdirname alan Ömer Tanık, 6 yıl önce Mutlu'nun verdiği takdirnameyi Valiliğe iade edilmek üzere şu an görev yaptığı Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürlüğüne teslim etti.

Mutlu'nun FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından bu kararı alan Tanık, AA muhabirine, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini, evinin üzerinden askeri uçakların geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından eşi ve çocuklarıyla helalleşip meydana indiğini söyledi.

15 Temmuz'dan bu yana her gece alanları terk etmediğini dile getiren Tanık, şöyle konuştu:

"Biz 14 yıldır söylüyoruz ki 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı size yedirmeyeceğiz.' Bunlar bir türlü bunu anlamadılar. Onlar zannettiler ki daha önceki darbeler de olduğu gibi dindarlar ve Kürtler dışarı çıkmayacak ama öyle olmadı, ilk saatten itibaren bütün herkes dışarı çıkarak Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Vatan hainlerine inat ülkemize ve milletimize sahip çıkacağız."

- "Eğer Türkiye düşerse ümmet düşer"

Ümmetin gözünün Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde olduğunu dile getiren Tanık, "Allah başımızdan eksik etmesin, eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan düşerse Türkiye düşer, Türkiye düşerse de ümmet düşer. Bu işgal eğer gerçekleşmiş olsaydı dünyanın her yerinden savaşçılar Türkiye'ye gelecekti ve bugün Türkiye diye bir ülke olmayacaktı. Binlerce ölüm ve enkaz yaşanacaktı. Belki Suriye'den daha beter olacaktık." ifadelerini kullandı.

Tanık devletin ve memleketin mallarını FETÖ'ye aktaranların yetim ve öksüzün hakkını yediğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Müslüman görünmek istiyorlar ama gerçek Müslüman öyle yapmaz. Yetim ve öksüzün hakkını yiyen silahlı terör örgütü mensuplarının kimisi kravatlı kimisi üniformalı ve kimisi de cübbeli teröristlerdir. İslami kimlikle fakir ve yetimin malını yemelerini Allah bırakmaz. İşte Allah'ın bırakmadığı günde 15 Temmuz günüdür, 15 Temmuz'da Allah'ın bir tokadını yediler. Rehavete kapılmamamız lazım bu bizlere Allah'ın bir lütfu ve yardımıdır."

Tanık, 15 Temmuz'da yaşananların sadece darbe değil, aynı zamanda Türkiye'yi işgal etme girişimi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü, geleceğimiz ve şehit kardeşlerimize borcumuzu ödeyebilmek için bana verilen takdirnameyi geri verdim." diye konuştu.

Hüseyin Avni Mutlu imzalı takdirnamenin evinde bulunmasını istemediğini ifade eden Tanık, "Bu nedenle takdirnameyi iade ettim." dedi.

AA