Necmettin Batırel'den benzin fiyatı için olay tahmin

Necmettin Batırel'den benzin fiyatı için olay tahmin
Güncelleme:

Türkiye seçim sonrası akaryakıt fiyatlarında zamla yatıp, zamla kalkarken AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen ekonomist Necmettin Batırel akaryakıt fiyatları için "yok artık" dedirten tahminini açıkladı.zam sonrası güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Yıllar önce ünlü akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile canlı yayında girdiği tartışma hala zihinlerde olan Necmettin Batırel, seçimlerin ardından zam üstüne zam gelerek Cumhuriyet tarihi rekorlarını kıran akaryakıt fiyatları için tahminini açıkladı.

Hatırlanacağı gibi 14 Mayıs seçimleri öncesi benzin litre fiyatı 19.76, motorin litre fiyatı da 18.58 liradan satılıyordu. Yılbaşında ise benzin fiyatları 21.14 TL, motorin fiyatları ise 23.50 TL seviyesindeydi. Ancak seçimler sonrası yağmur gibi yağan zamlarla benzin de motorin de 37 TL sınırını aştı. 

Döviz kurlarındaki hareketlilik, brent petrol fiyatlarının yükselmesi, KDV ve ÖTV oranlarının artması nedeniyle akaryakıt fiyatlarına son zamanlarda peş peşe zamlar yağmaya devam ederken Necmettin Batırel'den ürküten bir tahmin geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Batırel "Akaryakıtta sübvansiyon kaldırıldı, benzin ve motorinin litresi Avrupa standartlarına 1.5 euroya (44 TL'ye) yükselecek" açıklamasını yaptı.