O asker artık 'şehit'

O asker artık 'şehit'

Terör operasyonunda zatürreye yakalanan ve hayatını kaybeden asker aylar sonra şehit sayıldı.

6 Eylül 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerce Hakkari Dağlıca'da düzenlenen saldırıda 16 Mehmetçik şehit oldu. Terör eyleminin ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Binlerce asker, silah arkadaşlarının intikamını almak için gece gündüz, dağ tepe, soğuk sıcak demeden her taşın altını aradı. Sadece teröristlerle değil doğa koşulları ile de mücadele etti. Ancak uzman erbaş Melih Galip Ünsal bu şartlara daha fazla dayanamadı.

ZATÜRRE OLDU

Uzman erbaş Melih Galip Ünsal operasyon sırasında rahatsızlandı. Hemen VanYüzüncüyıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zatürre olmuş, ciğerleri su toplamıştı. 14 gün boyunca Azrail ile mücadele etti. Ancak daha fazla dayanamadı ve hastanede son nefesini verdi.

operasyonda-zaturre-olup-hayatini-kaybeden-askere-8774719_7475_m.jpg

Ünsal'ın şehit olarak kabul edilebilmesi için operasyon sırasında rahatsızlandığının ispatlanması gerekiyordu. Baba Baki Ünsal, 21 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen defin törenin ardından hukuki süreç başlattı.

Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre, yapılan araştırma sonucunda ise Adli Tıp Kurumu Melih Galip Ünsal'ın, operasyon sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybettiği saptadı. Bir başka ifadeyle 'şehit' olduğu adli tıp raporu ile kesinlik kazandı.

operasyonda-zaturre-olup-hayatini-kaybeden-askere-8774719_1922_m.jpg

ŞEHİTLİĞE NAKİL OLACAK

Yaşanan süreci baba Baki Ünsal anlattı: "Adli tıp süreci oldu ve süreç tahmin ettiğimiz gibi tamamlandı, oğlumuz şehit statüsüne alındı. Bu süreç hızla tamamlandı ancak Melih'in naaşı o zaman Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilmişti. Adli tıp raporundan sonra oğlumun nakli için tekrar başvuruda bulunduk. Başvurumuz kabul edildi. Ancak bunun için 1 yılın dolması gerektiğini söylediler, prosedür böyleymiş. Önümüzdeki hafta oğlumun silah arkadaşlarının, diğer şehitlerimizin yanına nakli yapılacak."

Vatan

Etiketler şehit asker zatürre