O doktora şok ceza !

O doktora şok ceza !

Erdoğan’a hakaret iddiasıyla hakkında dava açılan psikiyatrist hakkında karar çıktı.

“Erdoğan, çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişimine zarar veriyor” diyen Dr. Ahmet Koyuncu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 354 gün adli para cezasına çarptırıldı. Doktor Ahmet Koyuncu, Erdoğan’a 17 bin 700 TL ödeyecek.

 

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre sosyal fobi üzerine yaptığı araştırmalarla sağlık alanında adından söz ettiren 6 kitap ve 1 roman yazan Uzman Psikiyatrist Hacı Ahmet Koyuncu, Facebook’ta 19 Haziran 2014’te bir yazı kaleme aldı. “Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’dir” başlığıyla paylaştığı yazısında Türk toplumuyla ilgili biyopsikososyal analizler ile Özel Hastaneler Birliği’ni ve dönemin Başbakanı Erdoğan’la ilgili örnekler üzerinden tespitler yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişimine zarar verdiğini söyleyen doktor Koyuncu, “Bilim insanı olarak görevim toplumu uyarmak” diyerek yazısının bilimsel nitelikte olduğunu savundu.

Ancak sosyal medyada paylaştığı yazı üzerine Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, Koyuncu’yu ‘Başbakan’a hakaret ediyor’ iddiasıyla savcılığa şikayet etti. Küçükçekmece Savcılığı, Koyuncu hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. 17 Haziran’da Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karışına çıkan Koyuncu hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 354 günlük adli para cezasının karşılığı olarak 17 bin 700 TL’yi 4 taksitte ödemesine hükmetti. Koyuncu’nun 1 hafta içinde Yargıtay yolu açık.

Dr. Ahmet Koyuncu kararla ilgili şunları söyledi: Hakime de söyledim ben bilim olarak bilimsel içerikli bir yazı yazdım. Bilim insanı her zaman toplumu aydınlatmak zorundadır. Benim vicdanım rahar. Uçuruma doğru giden ülkemi uyarmak istedim. Aldığım ceza ömrüm boyunca gururla taşıyacağım bir madalyadır. Bu ceza bilimsel düşünceye kesilmiş bir cezadır. Bilim ve bilim adamı özgürdür.