O terörist Kuzey Irak'ta öldürüldü !

Güncelleme:

TSK, Kuzey Irak'ta düzenlenen hava harekatında biri gri listede bulunan ''Hamza'' kod adlı Ahmet Taşçı'nın da aralarında bulunduğu 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Kani ve Rash ile Hakkari sınır bölgesine dün düzenlenen hava harekatlarında 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde yer alan Hakurk, Kani ve Rash ile Hakkari sınır bölgesine dün hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hava harekatlarında biri gri listede bulunan "Hamza" kod adlı Ahmet Taşçı olmak üzere, bölücü terör örgütü mensubu 10 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında yerleri tespit edilen ve ilimiz Şemdinli ilçe halkı üzerinde baskı kuran, aynı çevrede sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hamza kod adlı Ahmet Taşçı (gri liste) ve beraberindeki 5 bölücü terör örgütü mensubu, Irak sınırları içerisindeki Hakurk/Kanirash bölgesinde 3. Piyade Tümen Komutanlığı ve 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile sağlanan işbirliği sonucu bölgeye yönlendirilen SİHA atışları ile etkisiz hale getirilmişlerdir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

O terörist Kuzey Irak'ta öldürüldü ! - Resim : 1

Seçiniz...