Orhangazi Üniversitesi'ne kayyum atandı

Orhangazi Üniversitesi'ne kayyum atandı

Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na kayyum atandı. Bu vakıf tarafından 2011 yılında kurulan Orhangazi Üniversitesi’nde de yasal işlemlere başlandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bünyesinde Orhangazi Üniversitesi ve iki adet öğrenci yurdu bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atanmasına karar verdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde alınan güvenlik tedbirleri ile kayyum kararı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar tarafından vakıf yöneticilerine tebliğ edildi. Görevlendirilen kayyumlar vakıf yönetimini devraldı. Cihan

Cihan