PKK saldırısına ölen PKK'lı için anma

PKK saldırısına ölen PKK'lı için anma

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, PKK saldırısında ölen PKK'lı Tufan Tunç’u andı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısında hayatını kaybeden Büyükşehir ve DBP Bismil Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Tunç’u andı.

Diyarbakır'da 2 gün önce terör örgütü PKK üyeleri tarafından polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda düzenlenmişti. Hain saldırıda 3 kişi öldü, 12'si polis 45 kişi yaralandı. Saldırıya uğrayan polis aracının, PKK operasyonunda gözaltına alınan şüphelileri hastanaye götürdüğü ortaya çıkmıştı.Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen 3 kişinin gözaltında bulunan DBP eski Bismil İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Tufan Tunç, Zafer Koluman, Mehmet Argül olduğu belirlenmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez Bağlar ile Yenişehir ilçeleri arasındaki Batıkent mevkiindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Büyükşehir ve Bismil Belediyesi Meclis Üyesi ile Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Tufan Tunç’u anmak için program düzenledi.

Belediye meclisinde gerçekleştirilen programda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, her ölümün acı ve zor olduğunu, bunu kabul etmenin de kolay olmadığını belirterek, “Kendisini buradan minnetle, saygıyla yad ediyorum, rahmet diliyorum. Ailesine, dostlarına, halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Meclisimizin en fedakar üyesiydi. Her zaman kentimizde yaşanan sorunların çözülmesi, daha iyi çalışmalar yapılabilmesi için büyük bir fedakarlıkla çalıştı. Biz onu sonsuzluğa uğurladık ama yol arkadaşları olarak mücadelesini başarıya ulaştırıncaya kadar bu yol arkadaşlığımızın devam edeceğini buradan söylüyoruz” dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Diyarbakır Valiliği’nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan veolay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşlarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir" denildi.