PKK'nın etekli teröristlerinin yeni oyunu

PKK'nın etekli teröristlerinin yeni oyunu

Askerden ve polisten etek giyip kaçan PKK'lı hainler şimdi de "beyaz beze" büründü !

Cizre, Sur ve Silopi'de köşeye sıkışan teröristler vatandaşların arasına karışıp beyaz bayrakla kaçmaya çalışıyor. Hainler daha önce de etek giyip eşarpla gizlenmişlerdi

Sabah gazetesinden Ahmet Topal'ın haberine göre mahalle aralarında köşeye sıkışan terör örgütü PKK üyeleri, çareyi beyaz bayraklarla vatandaşın arasına karışıp kaçmakta buluyor. Güvenlik güçleri ise sızmayı engellemek için GBT uygulaması yapıyor. 23 Temmuz'da başlayan huzur ve demokrasi operasyonlarıyla kırsalda ve sınır ötesinde büyük darbe yiyen, eylem yapamaz hale gelen örgütün ilçelerdeki eylemci gücü de kırılıyor. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Silopi'de büyük darbe yiyen örgütün silah ve mühimmat deposu ele geçirilerek etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın saldırılarından kaçan bazı vatandaşlar ise ellerinde beyaz bayraklarla polis ve askerin kontrolünde çatışma noktalarından uzaklaşıyor. Sokak aralarına sıkışan ve kaçış noktası bulamayan teröristler de vatandaşların arasına karışarak beyaz bayrakla kaçmaya başladı. Güvenlik birimleri ise şüpheli gördükleri şahıslarla ilgili Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıyor. Silopi'de bir PKK'lı teröristin beyaz bayrakla halkın arasına karıştığı, ancak GBT sorgusu sırasında yakalanacağını anlayınca kaçmaya çalıştığı ve etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KOMANDOLAR SIZMAYI ÖNLEYECEK
Bölgede dikkatle takip edilen ilçelerden Cizre'de de asker ve polis terör örgütüne büyük darbe vurdu. Militanların yuvalandığı Yafes Mahallesi'nin büyük oranda temizlendiği belirtiliyor. Polis ve jandarma özel harekât birliklerinden oluşturulan müşterek timler, görevlerini tamamlayarak yerlerini komandolara bıraktı. Yafes Mahallesi'ne yerleşen komandolar da teröristlerin yeniden sızmasını önlemek için tedbir alıyor. Diğer ilçelerde de müşterek timlerin teröristlerden temizlediği mahallerdeki güvenliğin komandolara bırakılacağı belirtildi.