PKK'nın elebaşlarının ifadeleri ortaya çıktı

PKK'nın elebaşlarının ifadeleri ortaya çıktı
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç Harekatı sonrası PKK terör örgütü elebaşlarının açıklamalarını TBMM’de anlattı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'de yaptığı açıklamada 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 36 bin 854, bu yılın başından itibaren de 3 bin 585 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirterek şunları söyledi:

 Can damarları kesilen ve çökme noktasına gelen bu cani örgütün destekçilerinin boş durmadığı, her fırsatta iftira ve kara propagandaya başvurduğu, bu sefer de TSK'nin kimyasal silah kullandığı yalanını bir kez daha ortaya attığı görülmektedir. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar; en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet, hatta hıyanet içerisindedirler. Tek hedefimiz teröristlerdir. Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır.

ABD'YE UYARI

Başta ABD olmak üzere tüm muhataplarımıza PKK=YPG olduğunu her seviyede dile getiriyor ve teröristlere verilen her türlü desteğin kesilmesini ısrarla talep ediyoruz. Adları ne olursa olsun, kim destek verirse versin 40 yıldan beri ülkemizin başına musallat olan ve enerjimizi tüketen terör bataklığını, kaynağını kurutmakta, ülkemizi ve milletimizi bu beladan kurtarmakta devletimiz kararlıdır.

Asker, jandarma, polis, korucu ve istihbarat unsurlarımız tarafından bir bütün olarak yapılan terörle mücadele operasyonlarımız; sınır ötesinde; dağlarda ve hudutlarımızda; yurt içinde; şehirlerimizde ve caddelerimizde en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

“SALDIRILAR ÇOK AĞIRDI”

Hulusi Akar PKK terör örgütü elebaşlarının açıklamalarını TBMM'de anlattı. Mustafa Karasu ‘‘Saldırılar çok ağırdı' derken Murat Karayılan ‘'TSK çok sayıda elemanımızı etkisiz hale getirdi, kadro temininde aksaklıklar yaşıyoruz” dediğini belirtti.

Akar’ın açıklamalarına göre Karayılan ‘'TSK'nın harekâtları başarılı olursa, PKK'yı tasfiye etmekle kalmazlar bütün kazanımlarımızı yok ederler” dedi. Duran Kalkan da, ‘'Ateşkes ilan etmek için Avrupa'dan destek göremedik” diye konuştu.