''Meclis tatilde, Başkan festivalde''

''Meclis tatilde, Başkan festivalde''

Muhalif tavrı ile bilinen Sözcü gazetesi, yeni Meclis Başkanı'nı ağır dille eleştirdi.

Bugün "Meclis tatilde, Başkan festivalde" başlığı ile bir haber yayınlayan Sözcü gazetesi, "PKK ve IŞİD terörü ülkeyi yangın yerine çevire dursun, tatil edilen Meclis'in Başkanı festival festival geziyor" yorumu yaptı.

İşte gazetenin Ankara bürosunca hazırlanan o haber:

Bir yanda PKK, diğer yanda İŞİD terörü ülkeyi kasıp kavuruyor. Hergün şehit cenazesi geliyor. Terörün araştırmasını reddeden TBMM ise tatilde. Bir ay öncesine kadar Milli Savunma Bakanı olan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise, tatilini ”Güreş ve Bal Festivali” ile değerlendiriyor.

1-20150804145254.jpg

“ZOR GÜNLERDE GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM”

Yılmaz, Sivas’ın Doğanşar ilçesine gidip, Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali’ne katıldı, güreşçilere madalya verdi. Yılmaz gelecek eleştirileri hissetmişçesine ”Zor dönemde, bu tür etkinliklerin yapılmamasını düşünen kardeşlerim de oluyordur. Ama zor günlerde daha güçlü olmamız lazım” dedi.

2-895.jpg

Yılmaz, Doğanşar 51. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali’ne katılmak üzere Sivas’ın Doğanşar ilçesine gitti. İlçe girişinde Sivas Valisi Alim Barut, Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Karaman tarafından karşılandı. Festivalin yapılacağı ilçe stadyumuna geçen Yılmaz, bu tür etkinliklere bugünlerde daha çok önem verilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Biz, bir ve beraber oldukça, güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Şehitlerimize rahmet diliyorum, minnetle borcumuzu ifade ediyorum ve hayırla yad ediyorum. Bundan sonra da bu topraklarda, ‘Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ düsturuyla her zaman can vermek isteyenler de olacaktır. Gün safları sıklaştırma, ayrılığa düşmeden birlik olma günü.”

Konuşmaların ardından eski dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık, TBMM Başkanı Yılmaz’a hediye verdi. Daha sonra da Yılmaz, güreş müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyalarını taktı.