2016 Yılı Bütçesi Plan Ve Bütçe Komisyonunda

2016 Yılı Bütçesi Plan Ve Bütçe Komisyonunda

Maliye Bakanı Ağbal : - "İnşallah Gelir Vergisi, komisyonda görüşeceğimiz ilk konulardan biri olacak"

TBMM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi'ne ilişkin düzenlemenin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşecekleri ilk konulardan biri olabileceğini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2016 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın, Gelir Vergisi reformunun ne zaman gündeme geleceğine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Ağbal, bakanlığın bu konuyla ilgili tasarı taslağını, bütün sivil toplum örgütlerinin, kamuoyunun görüşlerine açtıklarını ifade ederek, "Her bir madde itibariyle önerileri işledik. Bir süre sonra üzerinden geçeceğiz ve inşallah Gelir Vergisi Kanunu, komisyonda görüşeceğimiz ilk konulardan biri olacak" dedi.

- "Bize keriz derlerdi"

Sorusunun ardından konuşmasını sürdüren HDP'li Paylan, daha önce yürürlükte olan "Nereden Buldun Yasası"na işaret ederek, şunları söyledi:

"Bir iş yerine gittiğimde vergi levhasına bakıyorum 5 bin lira vergi yazıyor. Adamın altındaki araba 1 milyon liralık, her yıl yenileyerek kullanıyor. Nereden bulduğunu sorabiliyor musunuz, hayır. Çünkü soracak bir yasanız yok. Babam, mütevazı bir esnaftı. Maliye, gelir vergisinde her yıl o bölgede birinci, ikinci, üçüncü olduğumuz için teşekkür yazısı gönderirdi. Biz Ford Taunus'a binerdik, 'Baba biz birinci olduğumuz halde onlar Mercedes'e biniyorlar' dediğimde, 'Oğlum biz düzgün verelim, onlar ne yaparsa yapsın' derdi. Ama bize 'keriz, kötü emsal oluyorsunuz' derlerdi. Gelir Vergisi'nde, nereden buldun ayağı olmalı."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da yeni bir ihale yasasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bu arada defterdarlık birimlerinde çalışan lisans mezunu memurlar, komisyon çıkışında Bakan Ağbal'dan kurum içi uzmanlık sınavı talebinde bulundu.

Ağbal da "Siz vatandaşa güler yüz gösterirseniz, çalışırsanız, biz de bu talebiniz üzerinde çalışmaya söz veriyoruz" dedi.

Bakan Ağbal'ın bu sözleri üzerine memurlar da alkışla karşılık verdi.