2016 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

2016 Yılı Bütçesi Tbmm Genel Kurulunda

Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2016 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2016 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin yedinci turunda; Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri görüşülecek.

Meclis Başkanvekili Buldan, bütçe görüşmelerine geçmeden önce kısa bir konuşma yaparak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Türkiye'de kadınların içinde bulunduğu durumun vahim olduğunu ifade eden ve kadın cinayetlerine, sosyal ve ekonomik alandaki sorunlara dikkati çeken Buldan, devlet erkinin kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik bir mekanizma oluşturamadığını söyledi. Buldan, "Unutulmamalıdır ki kadın özgürlük sorunu bütün toplumun sorunudur" dedi.

Daha sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural yerinden söz alarak, her gün bir şehit haberi almaktan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Vural, Meclisteki her milletvekilinin bölücü terör karşısında iradesini kullanması ve askerin polisin sahada verdiği mücadeleyi parlamentoda sürdürmesi gerektiğine inandığını da ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de CHP olarak her türlü terörü lanetlediklerini vurgulayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

Üzücü olayların biran önce son bulması dileğinde bulunan Gök, hükümetin bu noktada önemli sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Gök, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü de kutlayarak, özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda tüm partilerin ortak bir irade sergilemesi gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Mardin Nusaybin'deki terör saldırısı kınadı. Terörün kirli yüzünü gösterdiğinde bunun bedelini herkesin ödediğine işaret eden Bostancı, terör nedeniyle hayatını kaybeden kadınları da andı.

Bostancı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü de kutlayarak, kadınların toplumun her alanında etkin bir şekilde varolmasının önemini vurguladı.

Daha sonra bütçeler üzerinde ilk sözü, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek aldı.