AK Parti - CHP koalisyonu mu geliyor ?

AK Parti - CHP koalisyonu mu geliyor ?

MHP'nin koalisyonlarda yer almayacağı açıklaması üzerine tartışmalar sürüyor.

MHP’nin Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, sputniknews.com haber sitesinden Yurdagül Şimşek’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın açıklamalarına göre bizim AKP ile veya başka herhangi bir partiyle koalisyona girmemiz söz konusu değil. Yani CHP-HDP-MHP gibi bir koalisyon veya AKP-MHP gibi bir koalisyon söz konusu değildir. Buna girmeyeceğimizi önceden açıkladık. Biz AKP’nin yolsuzluklarıyla mücadele edeceğimizi belirttik. onlarla bir koalisyona girmemiz mümkün değil. Diğer taraftan HDP ile ortak olacak bir koalisyonda da yer almamız mümkün değil. HDP’nin koalisyon yapmayacağını, AKP’yi dışarıdan destekleyeceğini düşünüyoruz. Geriye CHP ile AKP arasında bir koalisyon kalıyor. Başka bir alternatif yok. Önümüzdeki günlerde onlara bakacağız. Bu süreci bir müddet yaşayıp ondan sonra erken seçime gidilebilir. Muhtemelen gidilecektir. CHP ile AKP ne kadar anlaşabilir, belli oranda işbirliği yapabilirler mi, CHP’nin AKP’ye karşı tutumu seçimden önce çok farklıydı şimdi değişebilir, o çerçevede ne kadar anlaşabilirler ve koalisyonla hükümet idare edilebilir bilmiyorum.”

‘Tavrımız net biçimde ortada’

Genel seçimlerde İzmir’deki oylarını artırarak 4 milletvekili çıkarmayı başaran MHP’nin Grup Başkanvekili Oktay Vural, koalisyon konusunda “Koalisyon seçeneklerinde MHP’nin olmayacağını sayın genel başkanımız açıkladı. Bu tavrımız açık şekilde ortaya kondu” dedi.

Yolsuzluk dosyaları

Muhalefetin meclis aritmetiğine göre çoğunluğu sağladığı bunun içinde, bakanlar için yolsuzluk dosyalarının yeniden açılıp açılmayacağına yönelik soruya ise, Oktay Vural, bu durumunu seçim vaatlerinden birisi olduğunu, meclis açıldıktan sonra, konunun değerlendirmeye alınacağını ancak diğer partilerin tutumlarının önemli olduğunu söyledi.

Oktay Vural, sosyal medyada bakanlıklarda yolsuzluk dosyalarının evraklarının yakıldığına yönelik iddia içinde, “Bütün kamu görevlilerini uyarıyoruz. AKP artık tek başına iktidar değildir. Bürokrasi karda yürüyüp izi belli olmasın diye evrak yakma gibi şeylere girmemiş olsun. Devlette evrak imhası mümkün değildir. Bunu da herkes bilsin” dedi.