Erdoğan açıkladı: AK Parti'de metal yorgunluğu var hepsi değişecek !

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Nisan tarihi referandum sonrasında önce AK Parti'ye üye olmuş ardından da yapılan kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 2014 yılından 3 yıl sonra yeniden AK Parti Genel Başkanı olarak AK Parti Grup toplantısında açıklamalar yapıyor.

ASKERİ TÖREN YAPILMADI

Erdoğan'ı Meclis girişinde TBMM Başkanı Hüseyin Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve partililer karşıladı. Genel Başkan sıfatıyla Meclis'e geldiği için Erdoğan için askeri karşılama töreni düzenlenmedi. TBMM Başkanı Kahraman'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Grup Salonu'na geldi.

İLK SÖZ BAŞBAKAN YILDIRIM'IN

Erdoğan partililer ile birlikte otururken ilk olarka kürsüye Başbakan Binali Yıldırım çıktı.

Erdoğan açıkladı: AK Parti'de metal yorgunluğu var hepsi değişecek ! - Resim : 1

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Grup sizi özledi Cumhurbaşkanım" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"16 Nisan'da anayasayı milletimizin onayıyla değiştirdik. Değişikliklerden en önemlisi seçilen cumhurbaşkanının partisiyle bağının kesilmesinin ortadan kaldırılmasına yönelik maddedir. Bugün bu maddenin gereği yerine getiriliyor. Yeni dönem atılım dönemi, reform dönemi, ilk günkü heyecanla Türkiye'nin gelecek hedeflerine koşar adımlarla gitme dönemidir. Yeni dönemin ülke ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artık Türkiye'de hiçkimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek. Vesayetçilerin bundan sonra işlerinin çok zor olduğunu bu millet gösterdi. O gece yaptığınız çağrı akın akın Anadolu'nun bütün köşesine yayıldı. Ülkeye sahip çıktı, geleceğe sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı. Böyle bir milletin karşısında şapka alıp gidilmez, şapka çıkarılır." 

ERDOĞAN'I BÖYLE DAVET ETTİ

Başbakan Yıldırım bu açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı grup toplantısı için kürsüye davet etti.

Erdoğan açıkladı: AK Parti'de metal yorgunluğu var hepsi değişecek ! - Resim : 2

AK PARTİ GRUBU'NDA SAMANYOLU COŞKUSU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktığı sırada daha konuşmaya başlayamadan grup toplantısını izleyen AK Parti Gençlik Kolları'nın yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı.

ERDOĞAN KONUŞMASINA GECİKMELİ BAŞLADI

Hep bir ağızdan Samanyolu şarkısını söyleyen AK Partili gençlerin tezahüratları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Parti Grup Toplantısı'nın ülkemiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sözlerimin hemen başında geçtiğimiz akşam Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Yine dün vefat eden merhum Alparslan Türkeş'in yakın çalışma arkadaşlarından gönül insanı Ahmet Er'e Allah'tan rahmet diliyorum.

2 AYDA 336 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelesinde önemli mesafeler kaydetti. Son 2 ayda 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz 43 de şehit verdi. Terör örgütünün hiç girilmemiş inlerine girip çok sayıda mühimmat ele geçiren ve teröristlere bölgeyi dar eden güvenlik güçlerine şükranlarımı sunuyorum. Tam olarak 1044 gün sonra bu salonda sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum.

"BUNDAN SONRA İŞİMİZ ÇOK ZOR"

Dün genel merkezimizde MKYK toplantısını yaparak MYK'yı belirledik. Bugün de grup toplantısı için Meclis'teyiz. Durmak yok yola devam. Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. Grup toplantılarına iştirak etmeye çalışacağım. Ancak Cumhurbaşkanı olarak görevlerim nedeniyle katılamadığım toplantılara Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık edecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak süreci başarıyla yürüttü. Yıldırım'a yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum.

"KATILAMADIĞIM TOPLANTILARA BİNALİ YILDIRIM BAŞKANLIK EDECEK"

Grup toplantılarına iştirak etmeye çalışacağım. Ancak Cumhurbaşkanı olarak görevlerim nedeniyle şahsen katılamadığım toplantılara Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık edecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak süreci başarıyla yürüttü. Yıldırım'a yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum. 

AK Parti kendini sürekli geliştirmesine, yenilemesine rağmen çizgisinde en küçük sapmaya meydan vermemiş bir partidir. Yaptıklarımıza baktığımızda bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de cumhuriyeti de refahı da getiren AK Parti olmuştur. Birileri kabul etmeyebilir. Ben sosyal hayatın da matematiği olduğuna inanıyorum. AK Parti demokrattır. Mİlletin tercihlerini en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. Sadece ve sadece cumhura dayanmış ve tesliml olmuştur. AK Parti milli ve yerlidir.

"HEDEFİMİZ 80 MİLYONUN GÖNLÜNÜ KAZANMAK"

AK PArti kucaklayıcıdır. Mİlletimizin birliğine bütünlüğüne husumet göstermeyen herkesi kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür. Hedefimiz 80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmaktır. 

Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen 3 milyon kardeşimiz için yaptıklarımızla kıllarını kıpırdaymayan ülkelere insanlık dersi verdik. Türkiye geçtiğimiz yıl yaptığı 5.6 milyar dolarlık insani yardımla tüm dünyaya örnek olmuştur. 

"AK PARTİ DEVRİMCİ BİR PARTİDİR"

AK Parti, açık söylemek lazım, devrimci bir partidir. Batı ne diyordu, AK Parti sessiz bir devrim gerçekleştirdi diyordu. Türkiye en cesur, en etkili değişimleri AK Parti döneminde gerçekleştirmiştir. Hak ve özgürlükler konusunda hiç bir dönemde atılamayan adımları atmıştır. Devrimci geçinenlere sesleniyorum. Acaba bu adımları hanginiz attınız? Bizim yavrularımızı üniversitelerden kovan siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? Nerede eğitim, inanç, düşünce özgürlüğü? Özgürlük benim sınıfıma dahil olanlarla olur mantığı yanlıştır.

YÜKSEKOVA VE CİZRE'NİN İL OLMASI

AK Parti Türkiye Cumhuriyeti devletini milletiyle buluşturmuştur. Buradan bize milletvekili çıkmadı buraya yatırım yapmayalım dememiştir AK Parti. Burada bizim milletvekilimiz yok buraya havalanı yapmayalım demedik. Sayın Başbakan burada, Yüksekova ve Cizre'ye şehir olma sözümüz var. Olay sadece valiliğin ve bazı kurumların taşınmasıdır. Hızla bu şehirleri dönüştürelim. Hakkari'deki şehiri Yüksekova'ya taşıyoruz. 

AK Parti insanı yaşat ki devlet yaşatsın demiştir. 15 Temmuz'da milletimiz devletinde sembolleştirdiği özgürlüğünü, inancını, geleceğini korumak için adeta kıyam etmiştir. Bir çağrıya ülkemizin dört bir köşesinden cevap verilmesi çok anlamlıdır. Dünyada bunun benzeri yoktur. Milletimle gurur duyuyorum. 249 şehit verdik, 2193 gazimiz oldu ama FETÖ'nün kahpe arkasındaki iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. 

BATI'YA FETÖ MESAJI: YARIN SİZ DE ALAMAYACAKSINIZ

Şimdi duruşmalar başladı. Bu duruşmalarla birlikte bütün şehit ve gazilerimizin ailelerine mahkeme kararlarıyla iade-i itibarın sağlanmasını sağlayacağız. Dünyada bunları korumaya kalkanlara da yargı kararlarını göstereceğiz. Dünyaya sesleniyorum, sizler iade-i itibara yardımcısı olmazsanız sizlerin de bizim elimze düşenler olduğunuzda bunları alamayacaksınız. Terörle mücadele lokal değildir. Bunları inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız.

"YENİLENME SÜRECEK"

AK Parti'nin devrimci yönü olmasa ayakta kalamazdı. Değişime olan inancımız ve bağlılığımız milletimizle bütünleşmemize imkan veriyor. Her fırsatta bu yenilenmeyi sürdürerek birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

180 GÜNLÜK EYLEM PLANI

Tüm bakanlıklarımızdan 180 günlük eylem planı istedim. 2019 seçimlerine kadar çalışmaları yürütecek bir eylem planı oluşturacağız. Buna ilave olarak 2035 yılını hedef alan bir çalışmaya daha başladık. Yeni Türkiye'nin inşasında omurga görevini yine sizler üstleneceksiniz. 3 Kasım 2019 seçimleriyle birlikte yürürlüğe girecek yeni yönetim sistemi için çok sayıda uyum yasası çıkarılması gerekiyor. Meclis'teki yoğun mesainizi biliyorum ama seçim bölgelerindeki vatandaşlarımızın gönlünü kazanabilecek çalışmaları da yürütebileceğinizi biliyorum. Ramazan ve Kurban bayramlarını çok iyi değerlendirmeliyiz.

"BAŞARI ÇITASI YÜKSELDİ"

Ciddi bir rakibimiz olmadığı için projeler konusunda kendimizle yarışıyoruz. Başarı çıtasını daha da yukarılara taşımalıyız. 16 Nisan'da kabul edilen anayasa değişikliğiyle başarı çıtası yüzde 50 artı 1'e çıktı. 2011 ve 1 Kasım'da aldığımız tarihimizin en yüksek oy oranları bile artık yeterli değil. Her ikisinde de yüzde 50'nin üzerine çıkmadan arzu ettiğimiz gibi bir hizmet veremeyiz. Sandıkta yüzde 50'nin üzerine çıkmak için milletimizin her ferdini kucaklamalıyız." 

 

 

 

 

 

 

 

Seçiniz...