AK Parti'de yerel seçimler öncesinde skandal iddia

AK Parti'de yerel seçimler öncesinde skandal iddia
Güncelleme:

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Star gazetesindeki köşesinde yerel seçimler öncesinde AK Parti ile ilgili dikkat çeken iddiaları köşesine taşıdı.

Star gazetesindeki köşe yazısında "siyasetin kirli çarkları AK Parti misyonunu aşındırıyor" diyen Metiner, "Aday adaylık sürecinden başlayıp temayül yoklamasına varıncaya değin sistem baştan ayağa sorunlu. Buna her türlü manipülasyona açık anket sistemini de dahil ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Düşününüz ki kendisi hakkında FETÖ ile iltisakı hususunda toplumda oluşan bir kuşku var lakin AK Parti’den aday adayı... Veya bulunduğu yerde en fena ve zararlı biri olarak tanınıyor, bir bakıyorsunuz kalkıp AK Parti’den aday adaylık başvurusunda bulunmuş. Bu sıfatıyla kalkıp yerel basına demeçler veriyor vs..." diyen Metiner önerilerini de sıraladı.

İşte Metiner'in o önerileri:

Bir: Adaylık konusunda ısrarcı olanları seçmemek lazım. Çünkü dava ve görev bilinciyle hareket edenler asla şahısları konusunda ısrarcı olmazlar. Bu tip kişiler kendilerine adaylık verilmediğinde mutlaka arıza çıkartırlar. Bu tecrübeyle sabittir.

İki: Sesi yüksek çıkanlar, araya akla gelmedik insanları sokanlar ve yüzsüzce kapı aşındıranlar imlenmelidir.

Üç: Aday adaylık süreçlerinde şişkin egolarını reklam yöntemleriyle milletin gözüne sokanların seçilmeleri halinde nasıl kibir abidelerine dönüşeceklerini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Bir makam için kendi şahısları adına bu kadar çok hırslı ve ısrarcı olanların partiye ve davaya verecekleri zararı sanırım hatırlatmaya bile gerek yok.

Mehmet Metiner'in yazısının tamamı için...