AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van tepkisi: ''Aday olmasına niçin müsaade ettiniz ?''

AK Partili Hüseyin Çelik'ten Van tepkisi: ''Aday olmasına niçin müsaade ettiniz ?''
Güncelleme:

AK Partili eski milletvekili Hüseyin Çelik, Van’daki irade gaspına tepki gösterdi. Kayyum politikasına karşı olduğunu söyleyen Çelik, “DEM’in 14 belediyenin hepsini alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur” dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yüzde 55’le kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu hakları elinden alındı. Van İl Seçim Kurulu, AK Parti’nin Van adayı Abdullahat Arvas’ın talebiyle yaptığı incelemeyi kapsamında Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas’a verilmesine karar verdi.

Karara tepki yağarken bir tepki de AK Parti’nin eski Gaziantep ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik’ten geldi.

Kayyum politikasına karşı olduğunu söyleyen Çelik, Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının elinden alınmasına “Seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz?” dedi.

Çelik’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Ben oldum olası kayyum politikalarına karşı oldum ve hâla da karşıyım. Van’da olup bitenler vahimdir. Dem partiden Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen şahsın seçilme ehliyeti yoksa aday olmasına niçin müsaade ettiniz? Siyasetin asker ve yargı eliyle dizayn edilmesi, artık geri dönmemek üzere tarihe gömülmelidir.

Bu olup bitenler en çok hükümete ve Ak Parti’ye zarar veriyor. Kayyum atamalarından sonra siyasi olarak hiç bir şey elde edilmediği, aksine daha önce alınan belediyelerin de kaybedildiği ortada iken hangi akılla bu iş sürdürülür? Van’da Dem’in 14 belediyenin hepsini alması tek başına ibret alınması gereken bir sonuçtur.

Zaten ekonomik zorluklarla boğuşan Van’ı kaosa sürüklemenin bir anlamı var mı? Demokratik gösteri yapmak elbette herkesin hakkıdır. Ancak kamu malına zarar vermek, esnafa ve bütün vatandaşlara zarar verecek şiddet ve her türlü vandalizm kabul edilemez. Hemşehrilerimi ve yetkilileri sağduyulu davranmaya davet ediyorum.”