AK Parti'nin listelerinden çıkarılacak 3 isim belli oldu

AK Parti'nin listelerinden çıkarılacak 3 isim belli oldu
Güncelleme:

AK Parti'nin milletvekili adayı listelerinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "ya gereğini yapın ya da kişiyi ve belgeleri açıklarım" dediği kişinin kim olduğu ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın bu isimle birlikte 2 ismi daha aday listesinden çıkaracağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın önceki gün katıldığı yayında AK Parti’nin milletvekili listeleri konusuna değişim sinyali vermesinin ardından gözler, geçici aday listesine çevrildi.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, AK Parti'de adaylıktan çekilen eski Esenyurt Belediye Başkanı AK Parti İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu’nun yerine İstanbul eski İl Başkanı MKYK Üyesi Bayram Şenocak listeye girecek.

Süresi içinde Belediye Meclisi Üyeliği görevinden istifa etmediği belirlenen İstanbul 1. Bölge adayı Mustafa Naim Yağcı’nın yerine avukat Muhammet Enes Savaş gelecek.

Sırasını beğenmediği için çekilen Samsun 8. sıra adayı Kadir Kayan’ın yerine de bugün yeni bir isim belirlenecek.

Erdoğan önceki gün katıldığı yayında AK Parti’nin milletvekili listeleri konusuna da değindi ve değişiklik sinyali vermişti. Erdoğan, “Bazı hatalarımız bazı illerimizde olmadı değil. Cumaya kadar süremiz var” demişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AK Parti'den milletvekili listesine girmiş bir ismin İBB'de meclis üyeliğine devam ettiğini belirterek, "Gereği yapılmazsa kişiyi ve belgeleri açıklayacağım!" demişti. Bu kişinin, Mustafa Naim Yağcı olduğu öğrenilmişti.